Yrittäjyys

Verottaja lähetti virheellisen verotuspäätöksen yli 100 000 yrittäjälle

Tuhansien yrittäjien veronpalautus tai tai jäännösverona maksettava lisävero saattaa muuttua verottajan virheen vuoksi.

Verohallinto kertoo, että osalla maatalouden- ja elinkeinonharjoittajista vuoden 2019 verotuspäätökseltä puuttuu tieto edellisvuoden nettovarallisuudesta. Tämän vuoksi näiden asiakkaiden verotus on laskettu virheellisillä tiedoilla.

Nettovarallisuustiedon korjaamisen vuoksi jäännösveron tai veronpalautuksen määrä saattaa muuttua. Myös verotuksen päättymispäivä ja sitä myötä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat muuttua.

”Asiakkaita, jotka ehtivät saada päätöksen, joka joudutaan korjaamaan, on noin 100 000. Virheen luonteesta johtuen he ovat yrittäjiä, eli maatalouden- ja elinkeinonharjoittajia”, Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen kertoi Talouselämälle.

Verohallinto aikoo korjata virheen automaattisesti ja lähettää uudet verotuspäätökset niille asiakkaille, joita virhe koskee sekä heidän puolisoilleen. Asiakkaiden ei siis tarvitse virheen vuoksi olla yhteydessä Verohallintoon. Asiakas ei myöskään voi itse korjata nettovarallisuustietoa.

Niillä asiakkailla, joita virhe koskee, olisi verotus päättynyt 28.5. Koska virhettä ei saatu korjattua siihen mennessä, näille asiakkaille Verohallinto on lähettänyt kirjeen verotuksen jatkamisesta. Asiakkaat ja heidän puolisonsa saavat uudet verotuspäätökset myöhemmin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös