Talouden trendit

Mercedes-Benz aikoo nostaa hybridi- ja sähköautojen myynnin 50 prosenttiin

Mercedes-AMG:n elokuussa aloittava toimitusjohtaja Jochen Hermann oli Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalaisen vieraana tämän tammikuussa Vantaalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Kuvassa vasemmalla Juha Ruotsalainen ja oikealla Jochen Hermann.

Mercedes-Benz tavoittelee hybridi- ja sähköautoille yli 50 prosentin osuutta myynnistään vuoteen 2030 mennessä.

Mercedes-Benzin tuleva kasvustrategia perustuu paikalliseen akkutuotantoon sekä hybridi- ja sähköautomallistojen nopeaan laajentamiseen. Yhtiö on investoinut akkutuotantoon yli miljardi euroa, ja yhtiöllä on yhdeksän akkutehdasta joko toiminnassa tai rakenteilla seitsemässä Euroopan maassa.

Toimintaa johtaa ja koordinoi Mercedes-Benzin tytäryhtiö Deutsche Accumotive Kamenzissa, noin 50 kilometrin päässä Dresdenistä, jossa akkuja on valmistettu jo vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2018 Kamenzissa aloitti toinen akkutehdas, ja tuotantokapasiteetti saavuttaa pian puolen miljoonan hybridi-, plug-in-hybridi- ja täyssähköauton akun rajan vuodessa. Työntekijöitä tehtailla on jo noin 1300.

Seuraava virstanpylväs on akkujen valmistus EQ-sähköautoihin, joiden mallisto on laajenemassa sekö kompakti- ja edustusautojen segmentteihin.

Mercedes-Benzin sähköisten ajoneuvojen mallisto laajenee nopeasti. Kuluvan vuoden loppuun mennessä on tarjolla viisi täyssähkömallia ja 20 plug-in-lataushybridiä. EQ-mallisto kasvaa muutamassa vuodessa yli kymmenellä uudella sähköautomallilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös