Talouden trendit

Suominen kovassa nosteessa – osake kivunnut kolmessa kuukaudessa yli 90 prosenttia

Suomisen positiivinen tulosvaroitus tällä viikolla kiihdytti osakkeen nousukiitoa.

Suominen valmistaa kuitukankaita pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja maailman suurimpia kuitukangasvalmistajia.

Suomisen osake on noussut rajusti maaliskuun 16. päivän jälkeen. Huhtikuun lopulla yhtiö julkisti tammi-maaliskuun tulosraportin, joka oli mannaa yhtiön osakkeenomistajille.

Suomisen liikevoitto lähes kaksinkertaistui kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja oli 5,7 miljoonaa euroa. Raju tulosparannus johtui lähinnä korkeammista myyntimääristä, parantuneesta tuotannon tehokkuudesta, paremmasta raaka-ainetehokkuudesta ja suotuisammista raaka-aineiden hinnoista, kertoi Suomisen toimitusjohtaja Petri Helsky tulosraportin yhteydessä.

Helskyn mukaan viime vuonna loppuun saatettu kasvuinvestointiprojekti yhtiön Green Bayn tehtaalla Yhdysvalloissa oli yksi niistä tekijöistä, joka mahdollisti kasvaneen tuotannon.

Liikevaihto pysyi vertailukauden tasolla ja oli 110 miljoonaa euroa. Myyntimäärät kasvoivat mutta myyntihinnat laskivat johtuen alhaisemmista raaka-aineiden hinnoista.

Suominen on niitä harvoja Helsingin pörssin yhtiöitä, joka on hyötynyt koronapandemiasta taloudellisesti.

Helskyn mukaan pandemia kasvatti Suomisen myyntimääriä kaikilla markkina-alueilla vuosineljänneksen loppua kohti ja lyhyellä aikavälillä korkeamman kysynnän odotetaan jatkuvan.

”Vuoden toisella puoliskolla COVID-19 pandemian aiheuttama kysynnän kasvu saattaa kuitenkin olla jo rauhoittunut. Pidemmällä aikavälillä COVID-19 pandemia voi johtaa kuitukankaiden kysynnän kasvuun siivoukseen ja desinfiointiin käytettävissä tuotteissa”, Helsky totesi.

Pandemian suurimmat Suomiselle aiheuttamat riskit ovat kuitenkin mahdolliset ongelmat raaka-aineiden saatavuudessa, asiakkaiden tai yhtiön omien tuotantolaitosten mahdolliset sulkemiset virusinfektioiden tai viranomaispäätösten takia sekä logistiikkaan liittyvät ongelmat. Toistaiseksi Suominen on pystynyt toimimaan lähes normaalisti.

Suominen on edistynyt tammikuussa 2020 julkaistun strategian toteuttamisessa.

”Yksi strategiamme kulmakivistä on vastuullisuus ja vahvistaaksemme johtajuuttamme vastuullisissa kuitukankaissa solmimme monivuotisen kaupallisen yhteistyösopimuksen Ahlstrom-Munksjön kanssa koskien Ställdalenin tehtaalla Ruotsissa valmistettavia tuotteitamme. Julkistimme myös investoinnin yhden tuotantolinjamme parantamiseksi Italiassa. Molemmat toimet lisäävät kykyämme vastata vastuullisten kuitukankaiden kasvavaan kysyntään”, toimitusjohtaja kertoi.

Hyvät näkymät saivat jatkoa tällä viikolla, kun yhtiö antoi keskiviikkona positiivisen tulosvaroituksen.

Yhtiö nostaa tulosnäkymiään vuodelle 2020. Suominen arvioi vertailukelpoisen liikevoiton paranevan merkittävästi vuodesta 2019. Vuonna 2019 Suomisen liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Tilikausilla 2020 ja 2019 Suomisella ei ollut liikevoiton vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä.

Myös aikaisemmassa 23.4. julkaistussa arvioissaan Suominen odotti vertailukelpoisen liikevoiton paranevan selvästi vuodesta 2019. Tuolloin yhtiö kuitenkin totesi, että tulosennuste vuoden jälkipuoliskolle on epävarma johtuen COVID-19 pandemiasta.

Suomisen osaketta seuraa kaksi analyytikkoa, joista toisen suositus on lisää ja toisen pidä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös