Yritysuutiset

Verkkokauppa.com porskuttaa koronakriisin keskellä – nosti ohjeistustaan

Verkkokauppa.com antaa positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta.

Verkkokauppa.com Oyj muuttaa heinäkuun 21. päivänä julkistamaansa tulosohjeistustaan koskien vuoden 2020 liikevaihtoa ja vertailukelpoista liiketulosta. Yhtiö arvioi nyt liikevaihdon olevan 525-550 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 17-21 miljoonan euron välillä vuonna 2020. Aiemmin yhtiö arvio liikevaihdon olevan 520-545 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 13-18 miljoonan euron välillä vuonna 2020.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 504 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 11,3 miljoonaa euroa.

Tulosohjeistuksen muutokseen vaikuttaa loppukesän ja alkusyksyn ennakoitua vahvempi liikevaihdon ja vertailukelpoisen liiketuloksen kehitys sekä yhtiön arvion muutos vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen kysynnän positiivisesta kehityksestä. Myynti ja kuluttajakysyntä on jatkanut yhtiön aiemmin ennakoimaa parempaa kehitystä koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana, minkä lisäksi korkea kysyntä monissa yhtiölle keskeisissä tuotekategorioissa toisen vuosineljänneksen aikana ei ole heijastunut kyseisten kategorioiden vaimentuneena kysyntänä kolmannella vuosineljänneksellä.

Lisäksi yhtiö on kyennyt menestyksekkäästi hyödyntämään koronapandemian vauhdittamaa muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä, verkkomyyntikanavien myynnin kasvaessa ennakoitua voimakkaammin. Yhtiön kannattavuuden ennakoitua parempaan kehitykseen on osaltaan vaikuttanut myynnin siirtyminen suuremman katteen myyntikanaviin odotettua voimakkaammin.  

Tästä huolimatta tulevaisuuden näkymiin kohdistuu merkittävää epävarmuutta makrotalouden tekijöihin liittyen. Vaikka koronapandemian tilanne on säilynyt vakaana Suomessa, on mahdollista, että pandemia tulee vielä aiheuttamaan ennakoimattomia vaikutuksia kokonaistalouden kehitykselle sekä kuluttajien ostokäyttäytymiselle ja yritysmyynnille.

Verkkokauppa.comin toinen vuosineljännes oli vahvaa näyttöä. Yhtiön liikevaihto kasvoi odotuksia enemmän, kun kasvu oli 14 prosenttia ja oli 123 miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen myynnin kasvu syntyi vahvalla verkkomyynnillä, keskisuurten ja kehittyvien kategorioiden hyvällä suoriutumisella sekä tehokkaalla markkinoinnilla, joka johti verkkoliikenteen kasvuun, kiteytti yhtiön toimitusjohtaja Panu Porkka tulosraportin yhteydessä.

Liiketulos kasvoi moninkertaisesti edellisvuodesta. Vertailukelpoinen liiketulos oli huhti-kesäkuussa 4,8 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 0,2 miljoonaa.

Evlin mukaan Verkkokauppa.com seilaa verkkokaupan murroksen aallonharjalla.

”Verkkokauppa.comin kasvutarina on jatkunut läpi vuosien ja yhtiön keskimääräinen vuosittainen liikevaihdon kasvu vuosina 2010-2019 olikin 12,6 prosenttia. Kasvun ajureina ovat toiminteet etenkin kilpailukykyiset hinnat, laaja tuotevalikoima sekä vahva näkyvyys verkkokaupassa”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Verkkokauppa.com julkistaa vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen 23.10.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös