Kasvuosakkeet

Analyytikko: F-Secure on valmis poimimaan kasvuinvestointien hedelmät – osakkeelle ostosuositus

Danske Bank odottaa F-Securelta kovaa kasvua lähivuosina.

F-Secure kyberturvayhtiö pörssi sijoittaminen osakekurssi

Tietoturvayhtiö F-Secure raportoi huhti-kesäkuussa roimasti analyytikoiden odotuksia paremman tuloksen. F-Securen liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähellä viime vuoden 54 miljoonan euron tasoa ja oli 53 miljoonaa euroa. 

Oikaistu liikevoitto nousi 6,9 miljoonaan euroon vertailukauden 1,4 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat 1,0 miljoonan euron liikevoittoa. Osakekohtainen tulos pysyi viime vuoden tasolla eli 0,02 eurossa. 

Globaali koronapandemia vaikutti negatiivisesti yritystietoturvan liikevaihdon kasvuun erityisesti konsultointiliiketoiminnassa, kun taas kuluttajatietoturva oli vakaa kasvaen 3,0 prosenttia, kertoo toimitusjohtaja Samu Konttinen

”Etätyöskentely on jatkunut koko neljänneksen ajan, ja olen tyytyväinen siihen, miten toimintomme sekä kykymme suojata asiakkaitamme 24/7 ovat jatkuneet tänä epätavallisena aikana. Toisella neljänneksellä pandemian negatiiviset vaikutukset liikevaihtoon rajoittuivat konsultointiliiketoimintaamme sekä hieman MDR-liiketoimintaan, joskin näistä jälkimmäinen jatkoi kasvua”, Konttinen toteaa. 

Danske Bankin analyytikko Olli Eloranta arvioi, että F-Secure on hyötymässä digitalisaation kasvusta yrityskentässä. 

“F-Secure siirsi fokuksensa onnistuneesti kypsästä kuluttajaturvallisuusmarkkinasta nopeasti kasvavaan yritysturvallisuuteen vuonna 2015. Liikevaihdon pysyessä tasaisena koronaviruksesta johtuen vuonna 2020E, arvioimme 2020-22E liikevaihdon kasvun olevan vuositasolla keskimäärin 6 %, mitä ajavat yritystuotteet, samalla kun kuluttajaturvallisuus (1 %) on lypsylehmä”, Eloranta toteaa pankin aamukatsauksessa.  

F-Securen kasvua ajaa toimialalla digitalisaatio ja analyytikko uskoo, että F-Secure on hyvin asemoitunut tarttumaan B2B-markkinan kasvuun, ottaen huomioon sen tekniset kyvykkyydet, fokuksen vähemmän ruuhkaiseen keskimarkkinasegmenttiin sekä aiemmat kasvuinvestoinnit. 

Elorannan mukaan F-Secure on investoinut rankasti yritysturvallisuuden kasvuun strategian vaihduttua tuotekehityksen, uuden myyntihenkilöstön palkkaamisen ja jälleenmyyntikanavan kehittämisen osalta. Danske Bank uskoo nyt kuitenkin suurimman investointivaiheen olevan takana ja odottaa kasvun skaalattavissa yritystuotteissa johtavan liikevoiton peräti 11 prosentin kasvuun vuonna 2022. 

F-Securen osakkeen arvostustaso on houkutteleva. Eolrannan mukaan osake on hinnoiteltu EV/myynti-kertoimella peräti 70 prosenttia alle sektorin mediaanin. Kasvuodotukset ja kohtuullinen arvostustaso tekevät F-Securesta houkuttelevan osakkeen 

“Näemme houkuttelevan hetken tulla osakkeenomistajaksi, sillä viimeaikainen hidas kasvu yritysturvallisuudessa on näkemyksemme mukaan väliaikaista, ei heijasta kasvupotentiaalia, mutta näkyy osakekurssissa. Osien summaan perustuva 3,70 euron 12 kuukauden tavoitehintamme indikoi 17 %:n nousupotentiaalia, samalla kun vuoden 2025 paras skenaariomme viittaa 155 %:n tuottoon, pois lukien osingot”, analyytikko summaa. 

Danske Bank otti F-Securen takaisin seurantaan 12 kuukauden tavoitehinnalla 3,70 euroa ja ostosuosituksella.  

Kommentoi
Ylös
>