Osakeanalyysit

Huhtamäki saa ostosuosituksen – vastuullisten pakkausten voittaja

Danske Bank nosti pakkausyrityksen osakkeen suositusta.

Huhtamäki osake osakekurssi sijoittaminen

Huhtamäki päivitti näkymänsä tälle vuodelle heinäkuun lopussa. Koronaviruspandemian Huhtamäen toimintaympäristöön aiheuttamien häiriöiden odotetaan jatkuvan. Erityisesti noutoruokapakkausten kysyntään voi kohdistua merkittäviä negatiivisia vaikutuksia, kun taas elintarvikepakkausten ja kerta-astioiden kysyntä voi kasvaa. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima lieventää pandemian vaikutuksia.

Huhtamäki ei edelleenkään anna numeerista arvioita koko vuoden tuloksesta.

Yhtiön liikevaihto laski kahdeksan prosenttia 797 milj. euroon toisella vuosineljänneksellä ja oikaistu liikevoitto laski viime vuoden 78 miljoonasta eurosta 70 miljoonaan euroon.

”Koronaviruspandemian negatiivinen vaikutus näkyy maailmanlaajuisesti myynnissämme tarjoilupakkausten osalta. Pohjois-Amerikassa, missä rajoitustoimenpiteet olivat voimassa lyhyemmän aikaa, tarjoilupakkausten myynti heikkeni vähemmän. Lisäksi kasvu ruokatoimitusten määrässä ja ravintoloiden autokaistajakelun käytössä kompensoi osittain negatiivista vaikutusta. Myös kotikulutuksen kasvu tuki vähittäiskaupassa myytävien kerta-astioiden ja kuluttajatuotepakkausten kysyntää Pohjois-Amerikassa”, totesi tulosraportin yhteydessä toimitusjohtaja Charles Héaulmé

Danske Bankin analyytikko Maria Wikström arvioi, että Huhtamäki saattaa yllättää positiivisesti kolmannella vuosineljänneksellä.

”Q3-liikevoittoennusteemme on 10 % Vara Research -konsensuksen edellä. Arvioimme liikevoiton nousseen 4 % v/v Q3:lla, jättäen Q2:n ainoaksi negatiivisen kasvun kvartaaliksi koronavirusepidemian puhkeamisen jälkeen.”, Wikström toteaa pankin aamukatsauksessa.

Danske Bank arvioi pakkausfirman kolmannen vuosineljänneksen saaneen tukea Pohjois-Amerikasta, missä pankki odottaa vahvan vähittäismyynnin kysynnän jatkuvan, ja missä Flexibles-segmentti toimii täydellä teholla kaikkien tehtaiden ollessa auki.

Wikströmin mukaan halvemmat raaka-aineet auttavat kannattavuutta kysynnän elpyessä.

”Foodservice-segmentin asiakkaat puhuvat peräkkäisestä parantumisesta. Odotamme ruuan toimittamisen ja noutamisen pysyvän korkeammalla tasolla koronaviruspandemian jälkeen, mikä tukee Huhtamäkeä. Polymeerin hinnat ovat alhaalla, lasketun muovin raaka-ainehintaindeksimme ollessa laskussa 1 % kv/kv, tai 9 % sitten tammikuun 2020. Tämä auttaa kannattavuutta sillä aikaa, kun kysyntä elpyy.”

Huhtamäki on voittaja pakkausalan vastuullisuusasioissa ja hyvin asemoitunut hyötymään siirtymisestä muovista paperiin, analyytikko toteaa. Kysynnän vastuullisille pakkauksille on määrä nousta, kun siitä tulee tapa brändin erikoistumisella.

Huhtamäen osakkeen arvostuskerroin on kohtuullinen, kun sitä verrataan verrokkeihin.

”Katsomme vuoden 2024E voittoja ja vähennämme kolme vuotta saadaksemme uuden tavoitehintamme 51 euroa (oli 40 euroa). Tämä kääntyy EV/EBIT 2021E arvostuskertoimeen 19x verrattuna 21-48x pohjoismaisille ESG-suosikeille”, Wikström toteaa.

Danske Bank nosti Huhtamäen osakkeen suosituksen pidä-tasolta 0sta-tasolle. Heinä-syyskuun tulosraportti julkaistaan 22.10.

Kommentoi
Ylös
>