Talouden trendit

FIM: Kehittyvien talouksien osakemarkkinat ylipainoon – investointiaalto antaa tukea

Markets
iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (DIST). Kehittyvien markkinoiden ETF-rahaston (osinkoja jakava) kurssikehitys.

Sijoituspalvelutalo FIM nostaa allokaatiosuosituksissaan kehittyvät markkinat ylipainoon osakesijoituksissaan.

Samalla FIM laskee tänä vuonna hyvin pärjänneet Yhdysvaltain osakkeet neutraaliin painoon.

Tällä hetkellä koronavirus leviää vauhdikkaasti eri puolilla maailmaa ja monissa maissa lisätään talousrajoitteita enemmän kuin niitä poistetaan, muistuttaa FIM:n päästrategi Lippo Suominen. Siksi hänen mukaansa nyt kannattaa varautua myös takaiskuihin markkinoilla, vaikka uutisvirta onkin pääosin myönteistä.

”Sijoittajien odotukset ovat nousseet korkeiksi, joten pettymyksiin voidaan reagoida voimakkaastikin”, Suominen varoittaa.

Parhaassa tilanteessa tällä hetkellä ovat Suomisen mukaan kehittyvät markkinat. Jopa ilmasto on yksi kehittyvien markkinoiden vahvuustekijä tässä tilanteessa.

”Vähitellen paranevan maailmantalouden suurimpia voittajia ovat kehittyvät markkinat. Monissa kehittyvissä maissa on jo lähdetty talouden avaamisen tielle. Näyttää siltä, että korona on ollut voimakkaimmillaan viileässä ympäristössä, mikä voi rajoittaa sen leviämistä kehittyvissä maissa.”

Toisaalta kansainvälisten pitkän aikavälin kasvunäkymien parantaminen auttaa suhdanneherkkiä maita, Suominen tuumaa.

”Elvytystoimien seurauksena odotettavissa oleva investointiaalto lisää monien raaka-aineiden kysyntää, mikä tukee tuottajamaita. Samoin esimerkiksi sähköautobuumi hyödyttää kehittyviä maita, jotka ovat akkumateriaalien tuottajia.”

USA:n presidentti Donald Trumpin tappio USA:n presidentinvaaleissa liennyttää hieman jännitteitä maailmankaupassa, mutta USA:n ja erityisesti Kiinan kylmät välit jatkuvat. Suomisen mukaan viikonloppuna Aasiassa kuitenkin solmittiin jättimäinen vapaakauppasopimus, mikä sitoo alueen maita tiukemmin yhteen ja vähentää pidemmän päälle riippuvuutta USA:sta.

Kehittyvien maiden talousnäkymät ovat siten parantuneet laajasti.

Lisäksi kehittyvien talouksien osakemarkkinoiden arvostustaso vaikuttaa houkuttelevalta.

”Vaikka osakkeiden arvostus on kohonnut kehittyvissäkin maissa, ovat maiden osakkeet muihin alueisiin verrattuna edelleen edullisia. Kiinan IT-yhtiöissä on ylikuumenemisen merkkejä, mutta muutoin osakkeet ovat varsin edullisia, jos maailmantalous kääntyy parempaan suuntaan”, Suominen toteaa.

FIM nostaa kehittyvät osakemarkkinat salkuissaan ylipainoon. Sijoituspalvelutalon mukaan koronarokote, talousnäkymien paraneminen ja maltillinen arvostus houkuttelevat kaikki sijoittamaan nouseviin talouksiin.

USA:n markkinoilla on nautittu erinomaisista tuotoista maan yritysten ollessa koronaselviytyjien kärkikaartia, mutta arvostustaso on kuitenkin kohonnut. Se rajoittaa tuottomahdollisuuksia jatkossa, joten FIM laski USA:n osakkeet salkuissaan neutraaliin painoon.

FIM:n allokaatiosuosituksissa ylipainossa ovat myös valtiolainat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös