Indikaattorit

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä lähti uudelleen nousuun

Kesän jälkeinen lasku ansiopäivärahakuluissa hiipui marraskuussa.

Työttömyyskassat maksoivat marraskuussa 211 miljoonaa euroa ansiopäivärahoina. Tämä on 58 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö (TYJ). Kulut nousivat hieman myös suhteessa edelliseen kuukauteen.

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä on laskenut syksyn aikana huomattavasti kesän lukemista. Marraskuussa kulujen lasku kuitenkin päättyi ja kulut nousivat hieman lokakuuhun verrattuna.

Päivärahaa sai marraskuussa 168 000 henkilöä, joista 48 000 oli lomautettuja. Lomautuksen ajalta päivärahaa saavien määrä oli nelinkertainen viime vuoden marraskuuhun nähden. Suurimmillaan lomautettujen määrä oli tänä vuonna kesäkuussa, jolloin päivärahaa maksettiin 109 000 lomautetulle.

Ansiopäivärahatilastot

Lähde: Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

TYJ:n mukaan työttömyyskassoihin saapui marraskuussa 19 000 uutta lomautus- tai työttömyysjaksoa koskevaa hakemusta. Tämä on 26 prosenttia enemmän, kuin viime vuoden marraskuussa. Kaikkiaan ansiopäivärahahakemuksia saapui marraskuussa 219 000 kappaletta.

Hakemusmäärät nousivat 13 prosenttia lokakuusta. Hakemusmäärät nousivat suhteessa edelliseen kuukauteen ensimmäistä kertaa kesän jälkeen.

Tilastokeskuksen marraskuun työttömyystilastoja ei ole vielä julkistettu, mutta lokakuussa Suomessa oli työllisiä vähemmän ja työttömiä enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2020 lokakuussa 26 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli 34 000 enemmän kuin vuoden 2019 lokakuussa. Työllisyysasteen trendiluku oli 71,7 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 8,3 prosenttia.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli lokakuun 2020 lopussa kaikkiaan 313 000 työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 88 000 korkeampi kuin edellisen vuoden lokakuussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös