Yritysuutiset

Tikkurila on nyt arvokasta kauppatavaraa – kemianjätti Akzo Nobel teki tarjouksen

Hollantilainen Akzo Nobel on valmis ostamaan maaliyhtiö Tikkurilan koko osakekannan paremmalla hinnalla kuin mitä jenkkiyhtiö PPG on tarjonnut.

Amerikkalainen PPG Industries teki joulukuussa ostotarjouksen kaikista Tikkurilan osakkeista. Ostotarjouksessa Tikkurilan osakkeenomistajille tarjottiin 25 euron käteisvastike osakkeelta.

Tammikuun alussa PPG korotti tarjoustaan alkuperäisestä 25 eurosta 27,75 euroon

Tikkurilan hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat päätöksentekoon, ovat yksimielisesti päättäneet suositella osakkeenomistajille PPG:n ostotarjouksen hyväksymistä. Lisäksi yhtiön suuret osakkeenomistajat eli Oras Invest Oy, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva ovat eräin tavanomaisin ehdoin peruuttamattomasti sitoutuneet hyväksymään PPG:n ostotarjouksen. Nämä suuromistajat edustavat yhteensä noin lähes 30 prosenttia Tikkurilan osakkeista ja äänistä.

Nyt Tikkurila on saanut uuden tarjouksen Hollannissa päämajaansa pitävältä AkzoNobelilta.

Akzo Nobel on valmis ostamaan Tikkurilan hintaan 31,25 euron osakekohtaisella hinnalla ”luodakseen parempaa ja vastuullista lisäarvoa kaikille sidosryhmille”.

Akzo Nobelin tarjouksessa on 108 prosentin preemio verrattuna Tikkurilan päätöskurssiin 17.12.2020, joka oli viimeinen kaupankäyntipäivä ennen kuin Tikkurila julkisti tiedon ostotarjouksesta.

AkzoNobelin ja Tikkurilan ehdotettu yhdistyminen loisi hollantilaisyhtiön mukaan tulevalle kasvulle vahvan alustan, jonka pohjalta asiakkaille kyettäisiin paremmin tarjoamaan entistä innovatiivisempia ja vastuullisempia ratkaisuja yhteiselle eurooppalaiselle perinnölle rakentuen.

AkzoNobelin toimitusjohtaja Thierry Vanlancker toteaa, että AkzoNobelin ja Tikkurilan luonnollinen yhdistyminen rakentuisi vuosisatojen kokemukseen teollisuudenalasta sekä yhteiselle eurooppalaiselle perinnölle luoden merkittävää lisäarvoa asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille sekä muille sidosryhmille.

”Premium-brändiemme ja johtavien tuoteportfolioidemme tuominen yhteen loisi asiakkaille nykyistä laajemman valikoiman innovatiivisia tuotteita ja palveluita, mukaan lukien kaikista vastuullisimpia maali- ja pinnoiteratkaisuja”, Vanlancher toteaa.

AkzoNobel pyytää Tikkurilan hallitusta aloittamaan neuvottelut tarkoituksena päästä sopimukseen hallituksen suosittelemasta vapaaehtoisesta julkisesta käteisostotarjouksesta.

Kommentoi
Ylös
>