KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Näitä teknologiayrityksiä kannattaa seurata vuonna 2021

Vuoden 2020 aikana koettu kiihtynyt teknologian käyttöönotto merkitsi muutoksia eri toimialoilla.

Tässä joitakin teknologiayrityksiä, joita kannattaa seurata tarkasti seuraavien 12 kuukauden ajan.

Elon Muskin johtamasta Teslasta tuli sähköautojen tiennäyttäjä. Vuosi 2020 oli yhtiölle kovin menestys tähän mennessä. Tesla raportoi myyneensä 499 550 autoa, onnistuen melko tarkasti ennusteeseensa myydä 500 000 autoa viimeisen vuoden aikana.

Lisäksi Tesla osake hinta nousi peräti 740 prosenttia, ja se on yksi osakemarkkinoiden kovimmin nousseista yhtiöistä vuonna 2020.

Yhtiö ilmoitti myös akkutuotannon siirtämisestä Kaliforniasta Texasin osavaltioon. Vaikka JP Morganin analyytikot luokittelevat yhtiön yliarvostetuksi, säilyttävät Goldman Sachs ja Wedbush Security osakkeen neutraalin suosituksen.

Teslan vuonna 2020 myymä lähes 500 tuhatta ajoneuvoa on kuitenkin kaukana Toyotan tammi-syyskuun 2020 aikana myymästä yli kuudesta miljoonasta autosta.

Elon Muskin johtaman yhtiön osakkeen korkeaan arvostukseen liittyy myös nopeiden latureiden korkea kapasiteetti ja jakelu koko Amerikassa. Se on yksi yrityksen suurista eduista verrattuna muihin autovalmistajiin. Vanhat autovalmistajat ovat jäljessä latureiden käyttöönotossa, joten tällä hetkellä tuulet suosivat edelleen Muskia ja Teslaa.

Amerikkalaisella elektroniikka- ja puolijohdevalmistaja Qualcomilla oli mielenkiintoinen vuosi. Vuonna 2020 muut suuret yritykset kuten Apple ja Microsoft omaksuivat ARM-arkkitehtuuriin perustuvien prosessorien käytön kannettavissa tietokoneissa.

Tämä siirto merkitsisi askelta muille kehittäjille, kuten Dellille, HP:lle, ACER:lle, ASUS:lle, jotka lähtevät mukaan trendiin ja aloittavat tällaisten prosessorien käytön kannettavissa tietokoneissa. Se antaisi Qualcommille pääsyn Intelin ja AMD:n hallitsemille markkinoille.

Yksi vuoden 2020 suurista opetuksista teknologia-alalla oli matkaviestintäverkkojen merkitys viestintä- ja työvälineenä. Tätä varten eri maiden hallitukset ympäri maailmaa ovat käynnistäneet suunnitelmia 5G-verkon toteuttamiseksi.

5G:n infrastruktuurin käyttöönotossa ovat mukana ovat teknologiayritykset Nokia, Ericsson, Qualcomm, Samsung ja Huawei.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös