Spinnovan IR-sivut

Spinnova ja Bergans laajentavat Collection of Tomorrow -kokoelman anorakkivalikoimaa

Bergans ja Spinnova lanseerasivat vuonna 2019 vastuullisen Collection of Tomorrow -vaatekokoelman, johon kuuluu tällä hetkellä kolme kaupallista tuotetta.

Pitkään odotettu täydennys anorakkeja on jälleen kuluttajien saatavilla, ja ne toimitetaan yhdessä norjalaisen taiteilija Danny Larsenin uniikin taideteoksen kanssa. Taidejuliste juhlistaa pohjoismaista luontoa ja metsää.

Bergans ja Spinnova lanseerasivat vuonna 2019 vastuullisen Collection of Tomorrow -vaatekokoelman, johon kuuluu tällä hetkellä kolme kaupallista tuotetta. Kokoelman tarkoitus on sulkea tuotekierto ja luoda kokonaan kiertotalouden mukainen mallisto. Yhteistyö on rikkonut kiertotalouden mukaisen suunnittelun rajoja alusta lähtien. Ensimmäiseksi lanseerattu reppu voitti kiertotalouskonseptillaan ISPO:n vastuullisuustekopalkinnon sekä Scandinavian Outdoor Award -gaalassa “The best outdoor products of Scandinavia” -kategorian. Scandinavian Outdoor Award palkitsi myös malliston kolmannen tuotteen, 0.5B anorakin vuonna 2021.

”Collection of Tomorrow -kokoelma on merkityksellisin projektimme ja mielestämme sen sanoma on niin tärkeä, että sitä ei voi jättää huomioimatta. Kokoelman uusin, huomiota herättävä väri painottaa tätä viestiä. On ilo julkaista “Wake Up Orange”, ja tuoda kuluttajien saataville odotettu täydennys yhdestä suosituimmasta tuotteestamme. Olemme myös innoissamme uuden värin tuomisesta markkinoille näin syksyn alussa”, kertoo Bjørnhild Hoveid Steingrimsen, Berganisn tuotekehittäjä. 

Kuten myös aikaisemmat anorakit, uusi erä on käsitelty Halley Stevensonin EverWax Olive -innovaatiolla, joka pohjautuu oliiviöljyyn ja muihin kasvipohjaisiin vahoihin. Vahauksessa ei käytetä synteettisiä ainesosia, mikä mahdollistaa kankaan ja anorakin täydellisen kierrätettävyyden.

Uuden täydennyksen kautta kuluttajat, jotka ovat odottaneet saavansa ostaa haluttuja SPINNOVA®-materiaaleja pääsevät vihdoin käsiksi niihin. SPINNOVA® on uusi, kiertotalouden periaatteiden mukaisesti tuotettu tekstiilikuitu, joka on tehty vastuullisesti tuotetusta puusta tai jätteestä ilman haitallisia kemikaaleja. Kuidun tuotanto aiheuttaa 65% vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja kuluttaa 99% vähemmän vettä kuin puuvillan valmistus. SPINNOVA®-materiaalit eivät päästä haitallista mikromuovia ja ne ovat täysin biohajoavia.

–”On innostavaa huomata, miten lämpimästi kuluttajat ottavat vastaan ja sitoutuvat uusiin, kestävästi tuotettuihin vaatteisiin. Olemme iloisia pitkäaikaisen yhteistyön jatkumisesta Bergansin kanssa ja siitä, että saamme tuoda taas uuden täydennyksen näitä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti suunniteltuja tuotteita kuluttajien saataville”, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja ja perustaja Janne Poranen.

Spinnova skaalaa parhaillaan tuotantoaan ja yrityksen pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa yli miljoonan tonnin SPINNOVA®-kuidun vuosittainen kapasiteetti seuraavan 10–12 vuoden aikana. Helmikuussa 2021 Spinnova kertoi aloittavansa ensimmäisen kaupallisen mittakaavan tehtaan rakentamisen vastatakseen vastuullisesti tuotetun kuidun kasvavaan kysyntään maailmalla. Tuotantolaitoksen odotetaan valmistuvan vuoden 2022 lopussa. Tehdas tuottaa SPINNOVA®-kuitua yhteistyössä maailman suurimman selluntuottajan ja Spinnovan strategisen kumppanin, Suzanon, kanssa.

Anorakki on myynnissä Bergans Future Labsin verkkokaupassa:
bergansfuturelabs.com/

Kommentoi
Ylös
>