Talouden trendit

Elon Musk on noussut ylivoimaisesti varakkaimmaksi ihmiseksi

Teslan huikea menestys on siivittänyt yhtiön toimitusjohtajan nettovarallisuuden tähtitieteellisiin lukuihin, kauas ohi Jeff Bezosin tai Bill Gatesin.

Tulisiko Elon Muskin olla huolissaan siitä, että Tesla voi mennä konkurssiin?
Teslan perustaja Elon Musk.

Teslan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Elon Musk on noussut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi. Tämä selviää Bloomberg Billionares Index -tilastosta, jonka mukaan Muskin nettovarallisuus on kokonaisuutena 335 miljardia dollaria.

Muskin nettovarallisuus on jo korkeampi kuin Bloombergin listalla toisena olevan Amazonin perustaneen Jeff Bezosin ja seitsemäntenä olevan Facebookin perustaneen Mark Zuckerbergin omaisuus yhteensä.

Elon Musk on vuonna 1971 Etelä-Afrikassa syntynyt on yrittäjä, sijoittaja ja keksijä, joka asuu nykyisin Yhdysvalloissa. Hän on ollut yksi PayPalin perustajista ja SpaceX-yritysten perustaja. Tesla Motorsiin Musk alkoi sijoittaa vuonna 2004.

Muskin varallisuus on noussut pelkästään kuluvan vuoden aikana 165 miljardilla dollarilla. Syynä on erityisesti Teslan menestys – yhtiö, josta Musk omistaa noin 227 miljoonaa osaketta.

Yhtiön markkina-arvo on noussut pelkästään kuluvan vuoden aikana yli 70 prosenttia. Erityisen kiivasta nousu on ollut syyskuun lopun jälkeen, ja osake noteerataan jo yli 1200 dollariin Nasdaq-pörssissä. Viimeisen kolmen vuoden aikana Tesla on raketoinut jo lähes 1700 prosenttia.

Teslan markkina-arvo on ylittänyt jo maagisen tuhannen miljardin dollarin rajapyykin ja nyt se on arvokkaampi kuin yksikään toinen autovalmistaja aiemmin. Jotain kuvaa yhtiön arvosta antaa se, että Teslan markkina-arvo on seitsemän kertaa suurempi kuin saksalaisen Volkswagen-ryhmän. Sähköautoyhtiö on samalla noussut maailman arvokkaimpien yhtiöiden joukkoon.

Teslan Model 3 nousi syyskuussa Euroopan myydyimmäksi automalliksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähköauto nappaa kärkipaikan.

Tesla teki ennätystuloksen vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä, kun yhtiön heinä–syyskuun tulos oli 1,6 miljardia dollaria ja liikevaihto noin 13,8 miljardia dollaria. Tuloskausi oli Teslalle yhdeksäs perättäinen voitollinen vuosineljännes. Myynti jäi analyytikoiden odotusten alle, mutta tulos ylitti konsensusodotuksen.

Myynti nousi erityisesti Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Tesla toimitti vuosineljänneksen aikana ennätykselliset yli 240 000 ajoneuvoa.

Maailman 10 varakkainta ihmistä (lähde: Bloomberg Billionares Index)

SijaHenkilöNettovarallisuus miljardia USDMaaToimiala
1.Elon Musk335USATeknologia
2.Jeff Bezos193USATeknologia
3.Bernaud Arnault169RanskaKuluttajatuotteet
4.Bill Gates136USATeknologia
5.Larry Page128USATeknologia
6.Mark Zuckerberg123USATeknologia
7.Sergey Brin123USATeknologia
8.Steve Ballmer117USATeknologia
9.Larry Ellison115USATeknologia
10.Warren Buffett104USATeknologia
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös