Kasvuosakkeet

Pankki: Puuilo on edelleen ostolappu

Myymäläketju Puuilo on jo selvästi listautumishintaa kalliimpi. Silti osakkeessa on vielä nousuvaraa, uskoo Danske Bankin analyytikko.

Puuilo listautui viime kesäkuussa ja anti ylimerkittiin 6,6 euron lopullisella merkintähinnalla.

Puuilo on vuonna 1982 perustettu suomalainen myymäläketju, joka tunnetaan erityisesti tee-se-itse-, kodintarvike- ja lemmikkituotteista. Puuilon oman myymäläverkoston rakentaminen eri puolille Suomea alkoi 1990-luvun lopulla.

Puuilon valikoima koostuu työkaluista, rakentamisen ja remontoinnin tarvikkeista, kodin-, vapaa-ajan-, pihan-, lemmikkien- ja autoilun tuotteista. Koronavuonna remontointi, mökkeily ja kaikenlainen kotoilu lisääntyi entisestään, mutta taustalla on yhtiön mukaan myös pitkäaikaisempia trendejä.

Puuilo on tungeksinut monen kaupan toimijan reviirille voimakkaalla kasvulla ja myymälöiden avaamisella pitkin maata.

Yhtiö on kasvanut vahvasti ja sen liikevaihdon keskimääräinen vuotuinen kasvu oli 32,4 prosenttia 31.1.2019 päättyneen tilikauden ja 31.1.2021 päättyneen tilikauden välillä. Yhtiön vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihdon kasvu on ollut samalla jaksolla vahvaa ollen 5,6 prosenttia.

Puuilon liikevaihto 31.1.2021 päättyneellä tilikaudella oli 239 miljoonaa euroa. Edellisellä tilikaudella liikevaihto oli 170 miljoonaa ja vuonna 2019 136 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi edellisvuoden 22,9 miljoonasta eurosta 41,5 miljoonaan euroon.

Kurinalaista kannattavuutta

Kasvun lisäksi Puuilon toiminta on erittäin kannattavaa, sillä päättyneen tilikauden sijoitetun pääoman tuotto oli lähes 33 prosenttia.

Kuluvan vuoden helmi-lokakuun aikana kauppaketjun vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihto kasvoi 2,5 vertailukaudesta ja verkkokaupan liikevaihto kasvoi lähes 32 prosenttia. Kokonaisuutena liikevaihto kasvoi 12,6 prosenttia.

Liikevoitto nousi vertailukauden 33,4 miljoonasta eurosta lähes 39 miljoonaan euroon.

Puuilo ei hae kasvua kannattavuuden kustannuksella, vaan sen kanssa.

”Määrätietoisella strategian toteuttamisella olemme pystyneet parantamaan myyntikatettamme. Merkittävimmät tekijät katteen kasvulle olivat omien tuotteiden osuuden kasvu, kaupallisten ostoehtojen neuvottelu sekä ostolaskuautomaation käyttöönotto. Lisäksi liiketoiminnan kulujen hallinnassa teimme jälleen vakuuttavaa jälkeä. Päihitimme vahvan vertailukauden mielestämme hyvin”, kertoi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela.

Puuilon vahva uusien myymälöiden liikevaihto tukee kasvuennusteita

Puuilon listautumisen jälkeinen suoriutuminen on ylittänyt odotukset, arvioi Danske Bankin analyytikko Veikkopekka Silvasti pankin aamukatsauksessa. Hänen mukaansa syynä tähän ovat yhtiön uusien myymälöiden vahva liikevaihdon kasvu, odotettua parempi myyntikatekehitys ja tiukka operationaalinen kuri.

Silvastin näkemyksen mukaan Puuilon kasvutarina on uskottava ja ylivoimainen kannattavuus. Se mahdollistaa houkuttelevan osinkotuoton.

Vaikutus sijoitusnäkemykseen. Sijoitusnäkemyksemme on rakennettu uskottavan pitkän aikavälin kasvutarinan ja ylivoimaisen kannattavuuden ympärille, mikä mahdollistaa houkuttelevan

”Odotettua vahvemmat Q3-luvut sekä johdon luottavainen viesti inflaation rajallisista vaikutuksista tukevat sijoitusnäkemystämme”, Silvasti toteaa. 

Danske Bank nostaa Puuilon liikevaihdon ennusteita 1-2 prosentilla tulevina vuosina, koska myymäläverkosto näyttää kasvavan odotettua nopeammin. Kuluvana vuonna yhtiö on avannut neljä uutta myymälää ja pankki odottaa saman tahdin jatkuvan vuonna 2022.

Liikevoiton ennustetta pankki nosti 5-6 prosentilla. Silvastin mukaan Puuilon bruttokateprosentin kasvun takana olevat tekijät näyttävät olevan rakenteellisia. Näitä rakenteellisia tekijöitä ovat omien merkkien osuuden kasvu, neuvotteluvoiman paraneminen ja taustaprosessien automatisointi. Lisäksi Puuilo jatkaa operatiivista kurinalaisuutta.

Danske Bankin uusi tavoitehinta Puuilolle on 9,7 euroa, mikä ylittää selvästi viimeisimmän 8,95 euron kurssinoteerauksen. Aiempi tavoitehinta oli 8,9 euroa. Suositus osakkeelle on osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös