Tiedotteet

Oriola myy henkilöstöpalveluliiketoimintansa Eezylle

Oriola myy apteekeille suunnatun henkilöstöpalveluliiketoiminnan, Farenta Oy:n, koko osakekannan Eezylle.

Oriola on Suomen suurin apteekkien henkilöstöpalveluiden tarjoaja, jonka noin 300 Farenta-henkilöstöpalvelun työntekijää työskentelee vuosittain noin 350 apteekissa kautta Suomen. Yrityskauppa on osa Oriolan liiketoimintamallin uudistamista ja selkeyttämistä, eikä sillä ole olennaista vaikutusta Oriolan tulokseen. Farentan vuosiliikevaihto on alle 10 miljoonaa euroa.

”Keskitymme entistä vahvemmin ydintoimintoihimme lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelussa. Olen iloinen, että Farenta ja yhtiössä työskentelevät apteekkien asiantuntijat saavat uuden omistajan henkilöstöpalveluihin keskittyvästä Eezystä. Palvelua hyödyntävät apteekkiasiakkaamme saavat jatkossakin Farentan kautta vahvaa osaamista liiketoimintansa tueksi”, sanoo Oriolan toimitusjohtaja Elisa Markula.

Oriolalla on tärkeä yhteiskunnallinen rooli lääkkeiden sekä muiden terveys- ja hyvinvointituotteiden laadukkaana toimittajana. Lisäksi yhtiö keskittyy lisäpalvelujen tuottamiseen, kuten lääkeyrityksille tarjottaviin asiantuntijapalveluihin sekä annosjakeluun.

”Farenta-henkilöstöpalvelut, alan pioneerina ja markkinajohtajana, sopii erinomaisesti palveluidemme joukkoon. On mahtavaa, kun Eezyn osaajien joukko vahvistuu sadoilla apteekkialan osaajilla ja pääsemme palvelemaan apteekkeja ympäri Suomen. Etenemme määrätietoisesti strategiamme mukaisesti laajentamalla uusille toimialoille. Farenta kasvattaa tavoitteidemme mukaisesti merkittävästi korkeasti koulutettujen osaajiemme määrää”, toteaa Eezyn toimitusjohtaja Sami Asikainen.

Kaupan arvioidaan toteutuvan 1.4.2022. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös