Atrian IR-sivut

Atria myi pikaruokaliiketoimintansa Venäjällä

Atrialla ei ole ollut merkittävää liiketoimintaa Venäjällä.

Atria myi pikaruokaliiketoimintaa harjoittavan Sibylla Rus LLC tytäryhtiönsä Limited Liability Company Agricultural Complex Mikhailovskiylle, joka kuuluu Cherkizovo Groupiin. Kauppahinta on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Kauppaan ei sisälly Sibylla-tuotemerkkiä.

Venäjällä toimivan pikaruokayhtiön liikevaihto on ollut noin kaksi prosenttia Atria-konsernin liikevaihdosta ja liiketoiminta on ollut kannattavaa. Pikaruokaliiketoiminta on raportoitu Atria Ruotsi -segmentissä.

Atria kirjaa yrityskaupasta noin kahden miljoonan euron myyntivoiton. Lisäksi kaupasta kirjataan noin 10 miljoonan euron muuntoerotappio. Muuntoero kirjataan tulosvaikutteisesti, mutta sillä ei ole vaikutusta konsernin omavaraisuuteen eikä kassavirtaan.  

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös