Sijoitusuutiset

Norjan suurin varainhoitotalo rantautuu Suomeen

Storebrand Asset Managementin Suomen-sivuliike keskittyy tarjoamaan suomalaisille institutionaalisille sijoittajille vastuullisen sijoittamisen tuotteita.

Spiros Alan Stathacopoulos ja Otto Schauman.

Norjalainen varainhoitaja Storebrand Asset Management avasi ensimmäisen Suomen-toimistonsa Helsinkiin maaliskuun lopussa. Nyt Storebrand pystyy tukemaan institutionaalisia sijoittajia paikallisesti vastuullisen sijoittamisen tuotteiden valinnassa.

Storebrand-konserni on pohjoismaiden johtava pitkäaikaisen sijoittamiseen ja vakuuttamiseen keskittyvä konserni. Konserni hallinoi yli 1 000 miljardin Norjan kruunun varoja, mikä tekee Storebrandista Norjan suurimman varainhoitajan.   

Suomen-sivuliike aikoo tarjota laajan valikoiman sekä listattujen että listaamattomien omaisuusluokkien sijoitustuotteita, joita kaikkia yhdistää vastuullisuus. Storebrand Asset Management omistaa Storebrand-rahastot, SKAGEN-rahastot, pohjoismaisen pääomasijoitusyhtiö Cuberan ja Capital Investmentin ja tarjoaa näiden kautta laajan kirjon sijoitusstrategioita osakkeista ja korkotuotteista vaihtoehtoisiin sijoituksiin, joihin sisältyvät infrastruktuuri, kiinteistöt ja pääomasijoitukset.

Storebrandissa hiljattain aloittanut asiakasjohtaja Otto Schauman vastaa Suomen-toimistosta ja -markkinoista. Schaumanilla on laaja kokemus työskentelystä pohjoismaisten institutionaalisten ja yksityissijoittajien kanssa eri omaisuusluokissa. Ennen Storebrandiin siirtymistään hän toimi Aberdeen Standard Investmentsin Suomen-maajohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt myös muun muassa DNB Bank ASA:ssa ja Société Généralessa Lontoossa.

“Nyt voimme palvella suomalaisia asiakkaitamme paikallisesti. Vastuulliset, lähellä indeksiä olevat ratkaisumme ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan, ja myös kiinnostus vaihtoehtoisiin sijoitustuotteisiimme on nousussa. Paikallisesti voimme palvella entistä paremmin suomalaisia asiakkaitamme sekä tarjota vastuullisen sijoittamisen ratkaisujamme entistä laajemmalle asiakaskunnalle”, sanoo Spiros Alan Stathacopoulos, Storebrand Asset Managementin Director International Clients.

“Vastuullisuuden merkityksen kasvaessa sijoittamisessa nyt oli oikea aika perustaa toimisto Suomeen voidaksemme vastata paremmin suomalaisten asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin”, kertoo Otto Schauman.

Suomen-toimiston perustamisen jälkeen Storebrandilla on läsnä kaikissa suurissa Pohjoismaissa eli Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Kommentoi
Ylös
>