Wärtsilän IR-sivut

Wärtsilä toimittaa kaksi energian varastointijärjestelmää Caymansaarille

Teknologiayhtiö Wärtsilä toimittaa kaksi 10 megawatin energian varastointijärjestelmää kokonaistoimituksena Caribbean Utilities Company -sähkölaitokselle (CUC) Caymansaarilla.

Kyseessä ovat CUC:n ensimmäiset energiavarastot ja niiden avulla se voi lähes kaksinkertaistaa uusiutuvan energian kapasiteettinsa Grand Caymanilla, joka on suurin kolmesta Caymansaaresta.

Tilaus merkittiin Wärtsilän tilauskantaan kolmannella neljänneksellä 2022.

Uusien energiavarastojen avulla CUC voi tehostaa voimantuotantoaan ja pienentää sähkön loppukäyttäjien kustannuksia.

Saaret, kuten Grand Cayman Karibialla, osoittavat energiariippumattomuuden tärkeyden ilmastonmuutoksen torjunnassa.  Wärtsilä on projekteissaan ympäri maailmaa hankkinut osaamista, joka mahdollistaa puhdasta energiaa käyttävien, optimoitujen sähköjärjestelmien rakentamisen energia- ja ympäristöhyötyjen tuottamiseksi hallitusti ja kustannustehokkaasti.

Energian varastointijärjestelmät yhdistetään Hydesville, West Bay ja Prospect -ala-asemiin. Jokaiseen laitokseen tulee Wärtsilän täysin integroitu, modulaarinen ja kompakti GridSolv Quantum -energian varastointijärjestelmä sekä GEMS -digitaalinen energianhallintajärjestelmä. GEMS tuo saarekeverkkoihin useita etuja, joiden hyödyntäminen on toistaiseksi harvinaista jopa isoissa sähköverkoissa.

CUC:n kokonaistuotantokapasiteetti on 161 megawattia, ja se on Grand Caymanin ainoa sähkön tuotantoon, siirtoon ja jakeluun erikoistunut energiayhtiö. Wärtsilän energian varastointijärjestelmät Grand Caymanillä valmistuvat vuoden 2023 keskivaiheilla.

Wärtsilä Energy auttaa asiakkaitaan irtautumaan hiilenkäytöstä kehittämällä markkinoiden johtavia teknologioita. Näitä ovat nykyisillä ja tulevaisuuden polttoaineilla toimivat sähköjärjestelmää tasapainottavat voimalaitokset, hybridiratkaisut sekä energian varastointi- ja optimointiteknologia, mukaan lukien GEMS-energianhallintajärjestelmä. Wärtsilä Energyn elinkaaripalvelut tukevat laitosten tehokkuutta, luotettavuutta ja suorituskykyä. Wärtsilä on toimittanut 76 gigawatin voimalaitoskapasiteettia ja 110 energian varastointijärjestelmää yhteensä 180 maahan.

Kommentoi
Ylös
>