Purmon IR-sivut

Purmo Group sitoutuu nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä

Yli 75 prosenttia Euroopan rakennuskannasta ei ole energiatehokkaasti rakennettu.

Johtava kestävien sisäilman mukavuusratkaisujen toimittaja Purmo Group kertoo tiedotteessaan, että se on sitoutunut ”Business ambition 1,5°C” -kampanjaan, jossa asetetaan tieteeseen perustuvat, päästöjen vähentämiseen liittyvät tavoitteet.

Kampanja liittyy Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet -aloitteeseen (Science Based Targets initiative’s, SBTi), jossa yhtiöt sitoutuvat rajoittamaan maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen ja saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Tämä on ensimmäinen askel yhtiön matkalla kohti tieteeseen perustuvien tavoitteiden omaksumista.

Vuonna 2023 Purmo asettaa lyhyen ja pitkän aikavälin päästötavoitteet sekä nollapäästötavoitteen vuoteen 2050 mennessä, ja toimittaa ne SBTi-organisaatiolle hyväksyttäväksi. Tavoitteet käsittävät yhtiön omasta toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt, kuten myös päästöt sen jakeluverkostossa (niin sanotut Scope 1, 2 ja 3 -päästöt). Tavoitteet osoittavat tarvittavien päästövähennysten nopeuden ja laajuuden.

Tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet vaaditaan, jotta Pariisin ilmastosopimus toteutuu: maapallon ilmaston lämpeneminen tulee rajoittaa selvästi alle 2 asteen suhteessa esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, joilla lämpeneminen saadaan rajoitettua alle 1,5 asteeseen.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs ’Complete Care’ -vastuullisuusstrategiassamme, joka asettaa ilmaston jokaisen liiketoiminnallisen osa-alueen ytimeen. Tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat haastavat, mutta välttämättömät tavoitteet, joita kohti meidän tulee pyrkiä. Olen uskomattoman ylpeä siitä, että voimme liittyä muiden vastuullisten yritysten joukkoon, jotka ovat heränneet nykyhetken ilmastokriisiin”, kommentoi Purmo Group Oyj:n toimitusjohtaja John Peter Leesi.

”Vain mittaamalla ja raportoimalla vaikutuksemme hiilidioksidipäästöihin, voimme määrittää uskottavan ja varmennettavan tien eteenpäin. Tämä on keskeistä. Se on myös viimeisin tieteeseen perustuva tieto ilmastosta, joka kertoo miten voimme estää ilmastonmuutoksen tuottamat suurimmat vahingolliset vaikutukset. Tulemme tekemään yhteistyötä toimittajiemme ja sidosryhmiemme kanssa nollapäästöjen saavuttamiseksi”, sanoo Purmo Group Oyj:n vastuullisuusjohtaja Sam Hodlin.

Euroopan alueella olevien rakennusten hiilidioksidipäästöt ovat noin 40 prosenttia Euroopan kokonaisenergiankulutuksesta ja 36 prosenttia sen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä.

On arvioitu, että yli 75 prosenttia Euroopan rakennuskannasta ei ole energiatehokkaasti rakennettu nykyisten ja muodostuvien standardien mukaan. Kestävien ja energiatehokkaiden lämmitys- ja viilennysratkaisujen tarjoajana Purmo Group:lla on keskeinen rooli ilmastomuutoksen vastaisessa taistelussa.

Purmo Groupin Complete Care -yritysvastuustrategia asettaa ilmaston jokaisen liiketoiminnallisen osa-alueen ytimeen. Se kattaa mitä yhtiö valmistaa, miten valmistaa, kuinka kohtelee ihmisiä ja kuinka tukee yhteisöjään. Ollakseen ymmärrettäviä ja mitattavia, näistä neljästä painopistealueesta on muodostettu kymmenen sitoumusta, joita mitataan 24:llä suorituskykymittarilla ja jotka toteutuvat erilaisten toimenpiteiden kautta.

Purmo Group on yksi johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen toimittajista Euroopassa. Yhtiö toimittaa asuinrakennuksiin ja muihin rakennuksiin kokonaisvaltaisia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja, joihin sisältyvät radiaattorit, lattialämmitys, ilmalämpöpumput, pyyhekuivaimet, venttiilit ja säätimet.

Purmon missiona on olla johtava kestävien sisäilmastoratkaisujen toimittaja maailmanlaajuisesti. Yhtiön 3,500 ammattilaista toimivat 24 maassa ja valmistavat sekä jakelevat laatutuotteita ja -ratkaisuja asiakkaillemme yli 100 eri maahan ympäri maailmaa.

Purmo Groupin osakkeet ovat listattuna Helsingin Pörssiin 

Kommentoi
Ylös
>