Yritysuutiset

United Bankers julkisti positiivisen tulosvaroituksen

Varainhoitotalo United Bankers nostaa arviotaan vuoden 2022 operatiivisen liikevoiton kehityksestä.

United Bankers julkistaa ennakkotietoa vuoden 2022 jälkimmäisen puoliskon ja koko vuoden taloudellisesta kehityksestään ja nostaa arviotaan vuoden 2022 operatiivisen liikevoiton kehityksestä.

United Bankersin puolivuosikatsauksessa elokuun lopulla antamassa ohjeistuksessaan yhtiö arvioi operatiivisen liikevoittonsa asettuvan vuonna 2022 lähelle vuoden 2021 tasoa. Alustavien tilintarkastamattomien tietojen mukaan United Bankersin liikevaihdon ja operatiivisen liikevoiton kehitys vuonna 2022 oli aiemmin ennustettua parempaa.

Alustavien laskelmien perusteella yhtiö arvioi vuoden 2022 operatiivisen liikevoiton kasvavan noin 15 prosenttia edellisvuodesta. Aiemmin arvioitua vahvempaan kehitykseen ovat vaikuttaneet erityisesti metsärahastojen ennustettua korkeammat tuottopalkkiot vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

United Bankers on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden toimija. Konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen.

United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 44 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoitto 14,4 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 4,6 miljardia euroa. United Bankers osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Konsernin liikevoitto tammi-kesäkuussa oli 7,4 miljoonaa euroa, kasvua vertailukauteen oli 18,2 prosenttia. Varainhoidon palkkiotuotot kasvoivat katsauskauden aikana 22,5 miljoonaan euroon, kasvaen 19,7 vertailukaudesta.

Pääomamarkkinapalveluiden palkkiotuotot laskivat lähes 41 prosenttia vertailukaudesta 1,1 miljoonaan euroon. Konsernin hallinnoitavat varat supistuivat 3,6 prosenttia 4,6 miljardiin euroon. United Bankersin rahastot keräsivät haastavassa markkinaympäristössä 71,3 miljoonan euron positiiviset nettomerkinnät.

Sijoitusmarkkinoiden heikkoudesta huolimatta varainhoitoliiketoiminnan kehitys jatkui tammi-kesäkuussa myönteisenä. Erityisesti metsä- ja kiinteistörahastojen suotuisa tuottokehitys sekä vahvana jatkunut kysyntä tukivat rahastoista saatujen palkkiotuottojen kasvua.

Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei kommentoi tai julkista muita ennakkotietoja tuloksestaan ennen tilinpäätöstiedotteensa julkistamista. United Bankers julkistaa tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2022 perjantaina 17.2.2023.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös