Oma talous

Näillä 10 alalla eniten töitä – kärjessä odotetusti terveydenhuolto

Kesä on mainettaan parempaa aikaa työnhaulle.

Työnhakupalvelulla Duunitori kertoo tiedotteessaan, että sen palvelussa on tällä hetkellä avoinna yli 34 000 työpaikkailmoitusta. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä enemmän, koska moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

”Kesä on ehdottomasti mainettaan parempaa aikaa työnhaulle. Avoimia paikkoja on tarjolla yllättävän paljon ja kilpailua niistä vähemmän kuin muina vuodenaikoina”, vinkkaa Duunitorin sisältöpäällikkö Anna Mäkelä.

Duunitorilta löytyy avoimia työpaikkoja laajasti eri toimialoilta. Työpaikkailmoituksissa korostuvat osaajapulasta kärsivät alat, kuten terveydenhuolto- sekä sosiaali- ja hoiva-alat. Kolmanneksi eniten ilmoituksia on tarjolla julkisella sektorilla.

Toimialojen välillä on tapahtunut muutoksia työpaikkailmoitusten määrässä. Vuosi sitten listan kärjessä oli julkinen sektori ja järjestöt, nyt se on kolmantena.

Listan toimialat eivät tule suurena yllätyksenä, sillä samojen alojen ammattilaisia haettiin myös vuosi sitten samaan aikaan. Silloin julkinen sektori oli kuitenkin listan kärjessä. Toisaalta osa ilmoituksista kuuluu useaan kategoriaan, ja esimerkiksi julkisen sektorin paikoissa on paljon sosiaali- ja terveydenhuollon töitä.

”Tällä hetkellä julkiselle sektorille haetaan erityisen paljon varhaiskasvatuksen ammattilaisia sekä opettajia”, Mäkelä kertoo.

Näillä aloilla on juuri nyt eniten avoimia työpaikkailmoituksia Duunitorilla

  1. Terveydenhuoltoala
  2. Sosiaali- ja hoiva-ala
  3. Julkinen sektori ja järjestöt
  4. Rakennusala
  5. Teollisuus ja teknologia-ala
  6. Ravintola- ja matkailuala
  7. Myynnin ja kaupan ala
  8. Asennus- huolto ja puhtaanapito
  9. Kuljetus, logistiikka ja liikenne
  10. Asiantuntijatehtävät ja konsultointi

Yleensä kesällä etsitään ja haetaan töitä huomattavasti vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Tänä kesänä työnhakijat ovat kuitenkin tavallista valppaammin liikkeellä ja selkeästi kiinnostuneita uusista mahdollisuuksista.

”Moni haaveilee kesällä muutoksista työkuvioihin ja etsii siksi uusia haasteita ennen arkeen palaamista. Lisämotivaatiota työnhakuun antavat myös epävakaa taloustilanne, nousevat hinnat ja kasvavat korot, sillä työpaikan vaihtaminen on usein tehokkain tapa nostaa omaa palkkaa”, Mäkelä kommentoi.

Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) raportoi tiistaina työttömien työnhakijoiden määrän kasvaneen kesäkuussa 25 800 henkilöllä toukokuuhun verrattuna. Kesäkuussa työttömiä työnhakijoita oli 4 900 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Työnhakijoiden poikkeuksellisesta aktiivisuudesta kertoo se, että kesäkuussa Duunitorilla julkaistut työpaikkailmoitukset keräsivät 14 prosenttia enemmän lukukertoja kuin edellisvuonna samaan aikaan.

”Kilpailu työpaikoista tulee epäilemättä monella alalla kasvamaan. Sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa tutustua avoimiin paikkoihin ja hakea kiinnostavia tehtäviä mahdollisimman pian ennen syksyn perinteistä työnhakupiikkiä.”

Kommentoi
Ylös
>