Tiedotteet

Ilkka luopuu painopalveluista

PunaMusta Media Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut Ilkka-konserniin kuuluvan painopalveluihin erikoistuneen I-print Oy:n liiketoiminnan.

Ilkka-konserni luopuu kaupan myötä painoliiketoiminnasta.

I-print Oy:n 24 työntekijää siirtyvät PunaMusta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Ilkka-konsernin painotoiminnan ulkoinen liikevaihto oli vuonna 2022 noin 3,4 miljoonaa euroa ja liiketappio oli noin 0,3 miljoonaa euroa.

Kauppahinta on noin 0,5 miljoonaa euroa. Liiketoiminta siirtyy PunaMustalle 1.1.2024 alkaen.

Ilkka tulee raportoimaan painotoiminnan tilinpäätöksessä 2023 lopetettuna toimintona. Liiketoimintakaupassa ei siirry olennaisia varoja ja velkoja eikä sillä arvioida olevan olennaista tulosvaikutusta.

Ilkka on uudistanut strategiansa vuosille 2024 – 2026. Sen mukaisesti Ilkka hakee kasvua kahdesta pääliiketoiminta-alueesta, markkinointi ja teknologia -ekosysteemi (Markkinointi- ja teknologiapalvelut) sekä digitaalinen media (Mediapalvelut). Liiketoimintakaupan jälkeen painopalvelut eivät enää ole mukana tilikauden 2024 raportoitavissa segmenteissä.

Kommentoi
Ylös
>