Sijoitusideat

Tuottopotentiaalia pienemmissä eurooppalaisyhtiöissä

Euroopan osakemarkkinoiden arvostustaso on painunut poikkeuksellisen alhaiselle tasolle. Erityisesti pienistä ja keskisuurista eurooppalaisista yhtiöistä voi löytyä selkeästi aliarvostettuja osakkeita. Näin ainakin arvioi pankkijätti J.P. Morgan, joka löysi eurooppalaisten yhtiöiden joukosta neljä ostokohdetta.

Thomas Melendez, MFS Internationalin johtaja kertoo Barron’s-lehdelle että eurooppalaisten osakkeiden arvostustaso on nyt 10,5 laskettuna ensi vuoden tulosennusteilla. Vertailun vuoksi amerikkalaisten osakkeiden arvostustaso on noin 12. Ja koska eurooppalaisten osakkeiden tulokset ovat jo laskeneet, näkee Melendez kasvuvaraa Euroopan markkinoilla.

Pankkijätti J.P.Morganin mukaan erityisesti erityisesti pienissä ja keskisuurissa eurooppalaisissa osakkeissa on kosolti tuottopotentiaalia. Pankki arvioi näissä yhtiöissä piilevän 35 prosentin nousuvaran.

Pankki perustaa arvionsa P/B-arvostuskertoimiin, ei P/E-kertoimiin, johtuen siitä että P/E-kertoimet vaihtelevat suhdannesyklien mukaan. Pienten ja keskisuurten eurooppalaisyhtiöiden keskimääräinen P/B-kerroin on nyt 1,8, mikä on reippaasti alle pitkän aikavälin keskimääräisen arvostustason 2,5. Pienten ja keskisuurten arvostustaso poikkea enemmän normaalitasosta kuin suurten yhtiöiden. Tämä siitä huolimatta että pienempien yhtiöiden kasvunäkymät ovat suuria yhtiöitä valoisammat.

J.P Morgan löysi pienempien eurooppalaisyhtiöiden joukosta neljä ostokohdetta.

Deutsche Lufthansa

Saksalaisen lehtoyhtiön myynti kasvoi 6 prosenttia viimeisellä kvartaalilla, mutta polttoainekulujen nousun vuoksi yhtiön kannattavuus heikkeni. Analyytikoiden mukaan osakekohtaisessa tuloksessa on kasvupotentiaalia 0,55 eurosta 0,99 euroon. Eli kasvupotentiaalia on peräti 80 prosenttia. Ennen taantumaa yhtiön osakekohtainen tulos kävi jopa 2 eurossa per osake.

G4S

G4S on brittiläinen, maailman johtava turvallisuuspalveluiden tarjoaja. Yhtiön myynnin odotetaan kasvavan 7 prosenttia tänä vuonna ja sen p/e on alle 11 kuluvan vuoden tulosennusteella laskettuna.

Ageas

Ageas on hollantilainen vakuutusyhtiö on markkina-arvoltaan viisi kertaa pienempi kuin AXA-konserni. Molempien yhtiöiden arvostustaso on vain 60 prosenttia kirja-arvosta, mutta Ageasin myynnin odotetaan kasvavan 15 prosenttia tänä vuonna.

Inchcape

Lontoolainen Inchcape myy uusia ja käytettyjä autoja eri puolilla maailmaa. Myynti ja kannattavuus ovat kasvussa – siitä huolimatta p/e on vain 11 kuluvan vuoden tulosennusteella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös