Markkinakommentit

Kiinan osakemarkkinat laskivat alhaisimmalle tasolleen neljään vuoteen

Kiinan osakemarkkinoiden Shanghai Composite index (SHCOMP) laski alle 2000 pisteen. Kiinan osakemarkkinoiden arvostustaso on nyt selvästi alle pitkän aikavälin keskiarvon.

Shanghai Composite -indeksin arvo ei ole ollut yhtä alamaissa sitten tammikuun 2009. Indeksin arvo on jo tippunut jo 9,2 prosenttia tänä vuonna. Jingzxi Investment Management -yhtiön sijoitusasiantuntija Wang Zheng arvioi Bloombergille, että sijoittajilla ei ole luottamusta Kiinan pitkän aikavälin kasvunäkymiin, eikä maan hallitus tee paljoakaan tilanteen muuttamiseksi. Zhengin mukaan kurssit voivat laskea vielä lisääkin.

Alla oleva kuvaaja osoittaa, että Kiinan osakemarkkinoiden kehitys on jäänyt yleisestä maailman osakemarkkinoiden kehityksestä. Erkaantuminen alkoi vuonna 2009 ja erot ovat edelleen kasvussa.

Kiinalaisosakkeiden markkina-arvon laskun myötä myös arvostustasot ovat laskeneet. Bloomgergin mukaan Shanghai Composite -indeksin p/e-kerroin on nyt 9,5, kun pitkän aikavälin keskimääräinen arvostustaso on ollut peräti 17,7 vuodesta 2006 lähtien.

Kiinan talouskasvun jatkuminen on herättänyt yhä voimistuvia epäilyjä. Kuitenkin maan virallinen tavoite tämän vuoden bkt:n kasvulle on 7,5 prosenttia. Myös yritysten kannattavuus on ollut edelleen kasvussa. Kiinan tilastokeskuksen mukaan maan teollisuusyritysten nettotulokset kasvoivat 20,5 prosenttia viimeisimmän vuoden aikana.

Myös ennakoiva suhdanneindeksi, Kiinan ostopäälliköiden suhdanneindeksi PMI on ollut nousussa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös