Markkinakommentit

Halpojen älypuhelinten markkinat kasvussa

Halvempien älypuhelinten markkinat ovat merkittävä osa maailman älypuhelinmarkkinoita. Voiko Apple katsoa vierestä kun Nokia rynnii Asha-älypuhelimillaan halvempien low-end puhelinten markkinoille.

Nokian positiivinen tulosvaroitus paljasti mielenkiintoisen seikan yhtiön älypuhelinten myynnin rakenteesta. Molempien älypuhelinmallien, Ashan ja Lumian myynti kolmella kvartaalilla oli 14 miljoonaa kappaletta, joista vain 4,4 miljoonaa oli Lumia-puhelimia. Eli yli kaksi-kolmasosaa yhtiön puhelinmyynnistä koostui halvemmista Asha-älypuhelimista.

IHS-yhtiön pääanalyytikko Ian Fogg kertoo BBC:lle että low-end älypuhelimet on hyvin erilaisia kuin kalliimmat high-end älypuhelimet. Ne ovat ominaisuuksiltaan vaatimattomampia kuin high-end puhelimet, mutta niillä voi silti lukea sähköpostia ja surffailla netissä.

Hinta on kuitenkin huomattavasti halvempi. BBC Newsin mukaan esimerkiksi Iso-Britanniassa perusälypuhelin maksaa noin 30 puntaa, kun iPhone 5:n jälleenmyyntihinta on noin 530 puntaa. Hintaero on hurja.

BBC News kertoi verkkolehdessään, että huhujen mukaan Apple olisi tuomassa markkinoille halvan hintaluokan älypuhelimen. ”Arvioimme, että vuoteen 2016 mennessä 31 prosenttia maailman matkapuhelinmarkkinoista koostuu halvoista, low-end älypuhelimista.”, Ian Fogg sanoo.

Fogg epäilee, että Applella voi tuottaa vaikeuksia pysyä kannattavana yhtiönä jos se on ulkona halvempien älypuhelinten markkinoista, joiden osuus kaikista puhelinmarkkinoista on merkittävä. BBC News kertoo, että vuoden 2012 loppuun mennessä vain 28 prosenttia älypuhelinten omistajista Iso-Britanniassa oli iPhonen omistajia.

Fogg ennustaakin että Apple tulee muuttamaan strategiaansa, ja on mahdollista että Apple tulee luomaan halvemman iPhonen.

Kiinalainen ZTE on ainakin rynnimässä halvempien älypuhelinten markkinoille. BBC News kertoo, ett ZTE ilmoitti Las Vegasin kulutuselektroniikan messuilla lanseeraavansa low-end älypuhelimen, jonka käyttöjärjestelmänä on Mozillan firefox.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös