Yritysuutiset

Uudet matkapuhelinmallit jyräsivät operaattoreiden joulukuun myyntitilastoissa

Joulukuun matkapuhelinmyynneissä Samsung Galaxy Y nousi DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi. Soneralla myydyin puhelin oli puolestaan Nokia Lumia 800.

DNA:n lehdistötiedotteen mukaan yhtiön joulukuun myydyimmäksi puhelimeksi nousi Samsung Galaxy Y. Seuraavat kaksi sijaa olivat edellisen kuun tapaan Nokia Lumia 920 ja 800 -malleilla, ja Apple iPhone 5 nousi neljännelle sijalle, pysytellen hyvin tiukasti Lumioiden kannoilla.

DNA:n mukaan älypuhelinten joulukauppa kävi erittäin vilkkaana, mutta kauden hittituotteita olivat myös voimakkaasti suosiotaan kasvattavat tablet-tietokoneet.

”Vuoden 2012 aikana myyntiin tuli useita houkuttelevia älypuhelinuutuuksia kaikilta tärkeimmiltä valmistajilta. Uudet mallit herättivät ansaitusti suurta kiinnostusta ja nousivat myyntitilaston kärkisijoille usein jo ennakkomyynnin aikana”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko. ”Koko vuoden selkeäksi ykköseksi nousee iPhone 5, mutta muuten kärki on erittäin tasainen.”

DNA:n koko vuoden 2012 Top 10 -listan varsinaisia kestosuosikkeja ovat olleet Samsung Galaxy Xcover ja Samsung Galaxy S II -puhelimet sekä Nokia Lumia 800, jotka ovat pysytelleet kymmenen myydyimmän puhelimen listalla koko vuoden. Myös Apple iPhone 4S on pitänyt paikkansa Top 10 -listalla koko vuoden vain joulukuuta lukuun ottamatta. On kuitenkin huomioitava, että laitteet ovat olleet myynnissä keskenään eripituiset myyntijaksot.

DNAn myydyimmät puhelimet joulukuussa 2012

1. Samsung Galaxy Y
2. Nokia Lumia 920
3. Nokia Lumia 800
4. iPhone 5
5. Nokia 113 *
6. Samsung Galaxy Xcover
7. Nokia Lumia 610
8. Samsung Galaxy S III
9. Samsung S5610 *
10. Samsung Galaxy S II

* = peruspuhelin

Soneran lehdistötiedotteen mukaan puolestaan Nokia Lumia 800 ja iPhone 5 vaihtoivat paikkaa myyntilistan kärjessä joulukuussa. Nokia Lumia 800 nousi vuoden myydyimmäksi matkapuhelimeksi.

Kärkimallit vaihtoivat paikkaa Sonera Tukun myydyimpien puhelinten listalla Nokia Lumia 800:n noustessa myydyimmäksi puhelimeksi. Applen uusi iPhone sijoittui kakkoseksi ja Nokian uusi Lumia 920 nousi kolmanneksi rajoitetusta saatavuudesta huolimatta. Joulunajan kampanjointi vaikutti tavanomaista enemmän kuukauden listasijoituksiin.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet joulukuussa (suluissa sijoitus marraskuussa)

1. (2.)       Nokia Lumia 800
2. (1.)       Apple iPhone 5
3. (4.)       Nokia Lumia 920
4. (8.)       Samsung Galaxy Gio
5. (3.)       Apple iPhone 4S
6. (5.)       Samsung Galaxy Xcover
7. (9.)       Samsung Galaxy SIII
8. (7.)       Nokia Lumia 900
9. ( – )      Samsung Galaxy SIII Mini
10. ( – )      Nokia 113

Lähteet: www.dna.fi, www.sonera.fi

Kommentoi
Ylös
>