Makrotalous

Bundesbankin pääjohtaja varoittaa – eurokriisistä toipuminen kestää pitkään

Eurokriisistä toipumisen kestävän ainakin kymmenen vuotta, sanoo Bundesbankin, eli Saksan keskuspankin pääjohtaja Jens Weidmann Wall Street Journal –lehden haastattelussa.

Weidmann arvioi, että Euroopan keskuspankki EKP saattaisi laskea ohjauskorkoja, mikäli taloustilastot antaisivat siihen aihetta. Ohjauskoron lasku ei kuitenkaan muuttaisi euroalueen taloustilannetta hetkessä.

Weidmann painottaa, että eurokriisin ratkaisua laitetaan nyt liikaa EKP:n vastuulle, kun vastuussa pitäisi olla poliittiset päättäjät. EU-johtajien on itse löydettävä pitkäaikaiset rakenteelliset ratkaisut euroalueen kasvun nopeuttamiseksi.

Weidmannin näkemys on sikäli mielenkiintoinen, että se on täysin päinvastainen kuin EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroson vastikään esittämä näkemys, jonka mukaan pahin vaihe eurokriisissä olisi jo ohi.

Weidmannin kommenttiin reagoitiin markkinoilla euron heikentymisenä suhteessa dollariin. Sijoittajat tulkitsivat Weidmannin näkemystä siten, että EKP saattaisi vielä laskea ohjauskorkoa nykytasosta. Myös osakemarkkinoilla kommentti aiheutti myyntipaineita.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös