Asunnot ja kiinteistöt

OP-Rahastoyhtiö tuo markkinoille hajautetun kiinteistörahaston

OP-Rahastoyhtiö tuo markkinoille suoraan kiinteistöihin sijoittavan erikoisrahastoyhtiön,   joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden hajautettuun kiinteistösijoitukseen.

OP-Vuokratuotto -niminen rahasto on tarkoitettu kotitalouksien lisäksi pienille ja keskisuurille instituutiolle ja säätiöille. Rahasto sijoittaa noin puolet varoistaan asuntoihin, 30 prosenttia toimitiloihin ja enintään 20 prosenttia rakennuttamiseen, OP-Rahastoyhtiö kertoo tiedotteessaan.

OP-Vuokratuotto on pitkäaikaiseen sijoittamiseen tarkoitettu erikoissijoitusrahasto. Rahaston minimimerkintä on 30 000 euroa ja se on avoinna lunastuksille ja merkinnöille vuosineljänneksittäin. Rahasto-osuuksia merkitään osuuspankkien OP-Private-palveluiden kautta, OP-Rahastoyhtiö kertoo tiedotteessaan.

Rahasto maksaa vuosittain voitto-osuutena vähintään kolme neljännestä nettotuotoistaan, joten sijoittaminen muistuttaa tältä osin suoraa kiinteistösijoittamista.

Alkuvaiheessa OP-Vuokratuotto-rahaston ytimen muodostaa OP-Henkivakuutus Oy:ltä ostettava n. 50 miljoonan euron pääkaupunkiseudulle painottuva asuntokanta. Kohteet on rakennettu 2000-luvulla, ja niiden vuokrausaste on keskimäärin 99 prosenttia, OP-Rahastoyhtiö kertoo.

OP-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Samuli Sipilä kertoo tiedotteessa, että rahaston sijoitusvalikoiman mahdollistaa rahaston neuvonantajana toimiva kuuluva Pohjola Kiinteistösijoitus sekä salkunhoitaja Pohjola Varainhoito. Pohjola Kiinteistösijoitus vastaa myös rahaston rakennuttamishankkeista.

OP-Pohjolan saamien suorien asiakaspalautteiden sekä viimesyksyisen kotitalousbarometrin mukaan tämän tapaiselle tuotteelle on varsin paljon kysyntää.

”Asuntosijoittaminen on arkipäivää jo monille suomalaisille kotitalouksille. Yksityissijoittajien suorat asuntosijoitukset ovat kuitenkin usein liian keskittyneitä ja siten riskisiä. Lisäksi sijoitusasuntojen hallinnoinnista aiheutuu kovasti vaivaa, joka rahastossa ulkoistetaan ammattitaitoiselle salkunhoitajalle. Rahasto tuo hajautetun kiinteistösijoitussalkun yhä useamman piensijoittajan ulottuville. Lisäksi kiinteistösijoitukset tarjoavat aktiivisille osake- ja muille arvopaperisijoittajille omaisuuslajihajautuksen hyötyjä”, OP-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Samuli Sipilä sanoo.

­Sipilän mukaan sijoituskohteisiin kuuluvat toimitilat sekä uudiskohteiden rakennuttaminen tarjoavat korkeampaa tuottopotentiaalia sekä hajautushyötyä. Näihin kohteisiin kotitalous ei voi yleensä sijoittaa suoraan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös