Makrotalous

Citigroup: Kreikka ja Kypros joutuvat eroamaan eurosta

Suuret velkajärjestelyt Kreikassa ja Kyproksella tulevat luultavasti johtamaan näiden maiden eroon euroalueesta ja yhteisvaluutasta, arvioi pankkijätti Citigroup uusimmassa talouskatsauksessaan.

Euroalueen krooninen kriisi rauhoittui joksikin aikaa kun euroryhmä sai nopeasti aikaiseksi päätöksen Kyproksen tukipaketista ja maa onnistuttiin painostamaan tukipaketin tiukkoihin ehtoihin.

Mutta eurokriisin tarina ei ole onnellisesti päättynyt. Citigroupin mukaan euroalueen talousnäkymät ovat kaikkea muuta kuin ruusuiset.

”Uskomme, että tänä ja ensi vuonna euroalue pysyy taantumassa – ja reuna-alueiden maat ajautuvat syvään taantumaan”, Citigroup ennustaa. Kypros tulee luultavasti Citigroupin mukaan läpikäymään ensimmäisen velkasaneerauksensa, joka tulee uhkaamaan euroalueen tulevaisuutta.

Citigroupin johtopäätös on synkkä: ”Oletamme edelleen, että Kreikka ja Kypros tulevat jättämään EMU:n (Talous- ja rahaliiton) ajan kuluessa”.

Lähde: CNBC 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös