Markkinakommentit

Tuloskausi antoi Yhdysvalloissa myrskyvaroituksen

Ensimmäisen kvartaalin tuloskausi on täydessä vauhdissa, ja Yhdysvalloissa tavanomaista useampi yhtiö on raportoinut odotuksia heikommasta liikevaihdosta ja vaisuista lähiajan näkymistä, kertoo uutissivusto CNBC. Sijoitusstrategit odottavat siksi osakemarkkinoiden hermostuneisuuden kasvavan.

CNBC:n mukaan tähän mennessä hieman yli yksi-viidesosa S&P 500 –osakeindeksin yhtiöistä on raportoinut ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen. Näistä 67 prosenttia on raportoinut odotuksia korkeamman tuloksen Thompson Reutersin tietokannan mukaan.

Mutta silti useat asiantuntijat ovat huolissaan.

Huolenaiheen syy on se, että vain 43 prosenttia osavuosikatsauksen raportoineista yhtiöistä on raportoinut odotuksia korkeamman liikevaihdon. Tämä on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa alhaisempi osuus, sillä Thompson Reutersin tietokannan mukaan keskimäärin 62 prosenttia yhtiöistä on ylittänyt osavuosikatsauksissaan liikevaihtoennusteet.

Liikevaihdon kehitys on monen sijoitusasiantuntijan mukaan markkinoiden tulevaisuuden suunnan kannalta tärkeämpi mittari kuin tulos. Odotuksia kehnompi tuloskehitys antaa viitteitä globaalin talouskehityksen heikosta kasvusta, kertoo PNC Wealth Management –yhtiön pääsijoitusstrategi Bill Stone CNBC:lle.

Liikevaihdon jääminen ennusteiden alapuolelle on huolestuttava merkki myös siksi, että yhtiöille on helppoa manipuloida tulosta mutta paljon vaikeampaa tehdä samoin liikevaihdolle, sanoo puolestaan Christine Short S&P Capital IQ –yhtiöstä.

Liikevaihdon jääminen ennusteista on myös merkki kasvavasta epävarmuudesta taloudessa, Short lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös