Yritysuutiset

Ilmarinen luopui Talvivaara-omistuksesta

Vakuutusyhtiö Ilmarinen kertoo lehdistötiedotteessaan myyneensä kaikki omistuksessaan olleet kaivosyhtiö Talvivaara Oyj:n osakkeet.

Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallion mukaan päätös omistuksesta luopumisesta tehtiin, koska Talvivaara ei ole sijoituksena täyttänyt Ilmarisen kriteereitä.

“Eäkesijoittajana Ilmarisen johtavana periaatteena on sijoittaa eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Mielestämme sijoitus Talvivaaran osakkeisiin ei enää täyttänyt näitä kriteerejä, joten päätimme luopua omistuksestamme. Päätökseen on vaikuttanut kaivosyhtiön ennakoitua heikompi taloudellinen menestys sekä toistuvat ympäristö- ja tuotanto-ongelmat erityisesti viimeisen vuoden aikana” Ritakallio toteaa.

Ilmarinen ilmoitti myös, ettei se osallistunut yhtiön merkintäoikeusantiin. Kauppalehden mukaan Solidium on ilmoittanut, että se ei ole ostanut Ilmarisen osakepottia Talvivaarasta.

Maaliskuun lopussa Ilmarinen oli Talvivaaran neljänneksi suurin omistaja, noin viiden prosentin omistuksella. Talvivaaran kolme suurinta omistajaa ovat Pekka Perä, Solidium ja eläkeyhtiö Varma.

Talvivaaran rahoitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde ei osaa Ylelle antamassaan haastattelussa arvioida, miten Ilmarisen päätös vaikuttaa yhtiöön. Toimitusjohtaja Pekka Perä ei ole halunnut kommentoida Ilmarisen päätöstä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös