Osakeanalyysit

Inderes nostaa Cramon suositusta

Konevuokraamo Cramon osake on laskenut viimeisen kuukauden aikana perusteettoman matalalle, sillä yhtiön kuluvan vuoden markkinanäkymät ovat selkeytyneet, arvioi analyysitalo Inderes. Inderes nostaa Cramon suosituksen tasolle ”lisää” aiemmasta ”vähennä”-tasosta.

Kuukauden aikana ja osingon irtoamisen jälkeen Cramon kurssi on tippunut yli 15 prosenttia. Nykyisellä kurssilla yhtiön P/E-luku on noin 10x ja Inderesin tulosennusteella yhtiön P/E- luku on noin 9,6x, mikä on Inderesin näkemyksen mukaan stabiilimmassa vallitsevassa markkinatilanteessa matala arvostustaso.

Cramon osakkeen tasepohjainen arvostustaso P/B-luku on noin 0,8x ja osinkotuottokin nousee noin 4,7 prosenttiin.

Suosituksen nostoa Inderes perustelee sillä, että sekä ensimmäisen kvartaalin tulos että koko kuluvan vuoden tulos tulevat olemaan viime vuotta parempia. ”Viime vuonna osaketta painoi erittäin heikko näkyvyys kuluvaan vuoteen, joka myös nosti osakkeen riskiprofiilia varsin paljon ennusteissamme. Tänä vuonna uskomme näkyvyyden olevan parempi, kun markkina näyttäisi olevan jonkin verran stabiilimpi”, Inderes toteaa Nordnetin aamuraportissa.

Inderes uskoo myös kokonaisuudessaan yhtiön pystyvän pitämään käyttökatemarginaalin vähintäänkin ennallaan vuonna 2013, mahdollisesti jopa parantamaan sitä, vaikka myynti hieman laskisi.

Kolmantena syynä suosituksen nostoon Inderes mainitsee Cramon kasvupotentiaalin. Heikkenevää Suomen ja vaikeaa Puolan markkinaa lukuun ottamatta Inderes uskoo kasvuun kaikilla muilla Cramon markkina-alueilla. Erityisesti liikevoittomarginaalissa on kasvuvaraa johtuen Cramon operatiivisista parannuksista että pienenevistä ylösajoon sekä uudelleenjärjestelyyn liittyvistä kustannuksista.

Cramon markkinoista erityisesti Norja on kehittynyt myönteisesti viime vuonna, Inderes toteaa. Norjassa ja Tanskassa Cramo on saanut hyvin tehtyä tarjonnan ylösajon ja virtaviivaistamisen. Tulosparannuksia Inderes odottaa erityisesti Tanskasta ja Keski-Euroopasta,

Inderes ennustaa koko vuoden osakekohtaisen tuloksen kohentuvan euron tasolle (vuonna 2012 EPS oli 0,93 euroa).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös