Markkinakommentit

Sijoitusyhtiö: Eurokriisi tarjoaa mahdollisuuksia pitkäjänteiselle sijoittajalle

Osakemarkkinoiden nousu alkuvuonna on johtunut lähinnä matalasta korkotasosta, ei yritysten hyvistä näkymistä. Eurokriisiä ei ole ratkaistu, ja siksi epävarmuudesta aiheutuvat osakehintojen ylilyönnit tarjoavat tuottomahdollisuuksia, arvioi sijoitusyhtiö Norvestia.

Helsingin pörssin tuottoindeksi on noussut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 7 prosenttia. Nousun taustalla ei ole yritysten hyvä tuloskunto tai makrotalouden hyvät näkymät, vaan matala korkotaso ja hyvien sijoitusvaihtoehtojen puute, arvioi sijoitusyhtiö Norvestia osavuosikatsauksessaan.

”Riskittöminä pidettyjen sijoitusten tuotot, kuten Saksan ja Suomen valtioiden velkakirjojen sekä pankkitalletusten korot, ovat edelleen ennätysmäisen matalalla tasolla. Inflaatio huomioiden tällaisten sijoitusten tuotto on negatiivinen. Tämä ei tyydytä valtaosaa sijoittajista, vaan ajaa pääomia osakemarkkinoille ja tukee osakkeiden hintoja”, Norvestia arvioi.

Osakkeiden nousun lisäksi on Euroopan osakemarkkinoiden volatiliteetti ollut poikkeuksellisen alhainen. Tämä on eurokriisistä johtuen erikoista, Norvestia kertoo.

Miltä näyttää sijoittajan näkymät jatkossa? Norvestia epäilee, että pääomamarkkinoiden epävarmuuden jatkumisesta johtuen hyvien sijoitustuottojen saaminen on jatkossa vaikeana – ainakin riskittömistä kohteista.

”Keskuspankkikorot ovat historiallisesti matalalla tasolla eikä niiden nosto nykyisessä taloustilanteessa ole näköpiirissä. Tästä johtuen matalariskisten sijoitusten, kuten pankkitalletusten ja hyvän luottoluokituksen omaavien maiden velkakirjojen, tuotto-odotukset ovat ennätysmäisen alhaalla ja inflaatiokorjattuna negatiivisia”, Norvestia kertoo.

Osakemarkkinoiden kehitystä on puolestaan Norvestian mukaan tällä hetkellä vaikea ennakoida. Toisaalta matala riskitön korkotaso, suuri likviditeetti sekä inflaation pelko ohjaavat varallisuutta osakesijoituksiin. Toisaalta Euroopan vaikea taloustilanne ja huoli eurokriisin kärjistymisestä painavat osakkeiden hintoja alaspäin.

Eurokriisiin ei ole näköpiirissä kestävää ratkaisua. ”Tällaisessa sijoitusympäristössä tapahtuu todennäköisesti osakehintojen ylilyöntejä molempiin suuntiin. Tämä voi avata hyviä mahdollisuuksia”, Norvestia arvioi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös