Markkinakommentit

USA:n kuluttajaluottamus hurjassa nousussa

Kaikki keskeiset osakemarkkinat nousivat reippaasti kun amerikkalaiskuluttajien luottamusindeksi nousi korkeimmalle tasolle viiteen vuoteen.

Conference Boardin kuluttajaluottamusta kuvaava indikaattori nousi pistelukuun 76,2. Nousu oli raju viime kuuhun verrattuna, sillä huhtikuun tarkistettu pisteluku oli 69. Luottamuksen rnousu yllätti ekonomistit, jotka olivat odottaneet luottamuksen kasvua 71,2 pisteeseen.

4Cast-yhtiön vanhempi ekonomisti David Sloan arvioi uutistoimisto Bloombergille, että tärkeimmät syyt luottamuksen kasvuun ovat osakemarkkinoiden vahvuus ja ennen kaikkea työpaikkojen määrän kasvu. Työllisyyden kasvu tukee myös Yhdysvaltojen kotimarkkinoiden kulutuskysyntää, Sloan lisää.

USA:n talouden hyvästä kehityksestä kertoi myös asuntomarkkinoiden hyvät uutiset. Asuntojen hinnat nousivat Yhdysvalloissa viimeisen 12 kuukauden aikana (maaliskuusta 2012 lähtien) eniten seitsemään vuoteen. Omaisuusarvoja kuvaava S&P/Case-Shiller –indeksi nousi peräti 10,9 prosenttia.

Asuntojen hinnat saattavat nousta vielä lisää, sillä matalat lainakustannukset yhdessä kuluttajaluottamuksen nousun kanssa tukee asuntokysyntää. Samalla tarjolla olevien asuntojen määrä on alhaisin vuosikymmeneen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös