Osakeanalyysit

Technopolikselle ”osta”-suositus kurssilaskun siivittämänä

OstosuositusKiinteistöyhtiö Technopoliksen liiketoiminta on ollut hyvässä vireessä – toisin kuin yhtiön osakekurssi, ja yhtiön arvostustaso on nyt selvästi alle kilpailijoiden. Siksi analyysitalo Inderes nostaa yhtiön osakkeen suosituksen tasolle “Osta”.

Technopoliksen tuloskunto ja kasvustrategia on osoittanut tämän vuoden puolella voimansa. Toukokuun lopussa yhtiö kertoi toteuttaneensa liettualaisen  ICOR Groupin kanssa Liettuan Vilnassa sijaitsevan toimistokampuksen kaupan. Kaupan johdosta yhtiö nosti vuoden 2013 liikevaihdon ja käyttökatteen tulevaisuudennäkymiään aiemmasta 9 – 12 prosentista 14 – 17 prosenttiin.

Kuitenkin Technopoliksen osakekurssi on laskenut viime aikoina reippaasti makrotalouden epävarmuustekijöiden (korkojen nousu ja Kiinan talouskasvun hiipuminen) johdosta. Kurssi kävi kesäkuussa yli 4, 6 eurossa mutta romahti sen jälkeen alimmillaan lähellä 4,1 euroa.

Osakkeen kurssireaktio on saanut analyysitalo Inderesin nostamaan yhtiön suositusta tasolle “Osta”. Inderesin näkemyksen mukaan kurssilaskulle ei ole löydettävissä mitään selkeää syytä.

Kurssilaskun ja hyvien näkymien johdosta on Technopoliksen arvostustaso laskenut verrokkien alapuolelle, ja Inderesin mielestä hyvin houkuttelevalle tasolle. Technopoliksen hinta suhteessa taseen nettovarallisuutteen (P/NAV –alennus) on keskiviikon 26.6. päätöskurssilla noin 35 prosenttia, kun esimerkiksi Cityconin alennus on noin 26 prosenttia.

“Näkemyksemme mukaan Technopoliksen nykyinen kurssitaso tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä mukaan yhtiön kasvutarinaan. Yhtiön operatiivinen suorituskyky ja kasvu ovat olleet haastavasta markkinaympäristössä vakuuttavia.Technopoliksen Q1 raportti oli pääosin positiivinen ja tulos odotusten mukainen”, Inderes kirjoittaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Technopolis on ollut jo pitkään yksi analyytikoiden suosikeista. Edelleenkin viidestä analyytikkosuosituksesta kaksi on “osta”-suosituksia ja loput kolme “lisää”-suosituksia. Viimeisen vuoden aikana kaikki suositukset ovat olleet vähintään “lisää”-suosituksia.

Inderesin tavoitehinta Technopolikselle on 5,1 euroa osakkeelta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös