Osakeanalyysit

Technopolis myötätuulessa – Inderes nostaa tavoitehintaa

Technopoliksella menee nyt lujaa. Yhtiö ilmoitti Vilnassa sijaitsevan toimistokampuksen kaupan johdosta nostavansa myynti- ja kannattavuusnäkymiään. Myös analyysitalo Inderes nostaa kiinteistöyhtiön osakkeen tavoitehintaa.

Technopolis kertoi pörssitiedotteessaan 31.5. toteuttaneensa Liettuan Vilnassa sijaitsevan toimistokampuksen kaupan liettualaisen ICOR Group:n kanssa.

Kaupan johdosta Technopolis nostaa vuoden 2013 liikevaihdon ja käyttökatteen tulevaisuudennäkymiään aiemmasta 9 – 12 prosentista 14 – 17 prosenttiin.

Kahden rakennuksen vuokrattavissa oleva pinta-ala on 31 200 neliömetriä ja niiden taloudellinen vuokrausaste on 100 prosenttia, Technopolis kertoo tiedotteessaan. Kolmas rakennuksista valmistuu lokakuussa 2013 ja sen vuokrattavissa oleva pinta-ala on 11 000 neliömetriä, ja esivuokrausaste on 76 prosenttia.

Yhtiön mukaan aiemmin sovitun mahdollisen suoritusperusteisen lisäkauppahinnan johdosta lopullinen kauppahinta nousi 62,6 miljoonaan euroon. Kauppahinta sisältää kolmannen rakennuksen loppuun rakentamisen.

Technopolis arvioi investoinnin ensimmäisen vuoden kassavirtaperusteisen nettotuoton olevan 7,6 prosenttia ja vakiintuneen nettotuoton yhtiö arvioi saavuttavan 9,3 prosentin tason.

Kolmannen rakennuksen valmistuttua Technopoliksen Vilnan kampuksen markkinaosuus tulee olemaan noin 9 prosenttia Vilnan toimistomarkkinoista.

Analyysitalo Inderes näkee kiinteistökaupan positiivisessa valossa.

”Odotamme nyt FY’13 liikevaihdon ja käyttökatteen kasvavan 15,2 % ja 14,0 % (aikaisemmin 12 % ja 10 %). FY’13 operatiivinen EPS-ennusteemme on nyt 0,49 euroa (0,46 euroa). Ennusteemme ovat yhtiön ohjeistuksen mukaisia. ”, Inderes arvioi Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin ennustepäivitysten mukainen Technopoliksen arvostustaso on laskenut analyysitalon näkemyksen mukaan houkuttelevalle tasolle. Inderes näkeekin syyn nostaa Technopoliksen tavoitehintaa.

”Päivitettyjen ennusteidemme mukaisesti Technopoliksen tulosperusteinen arvostustaso on laskenut mielestämme houkuttelevalle tasolle. Operatiivisesta tuloksesta lasketut P/E-luvut ovat FY13 9,4x ja FY14 8,6x. Nostamme kaupan myötä Technopoliksen kuuden kuukauden tavoitehintaa 5,10 euroon (4,90 euroa)”, Inderes toteaa.

Inderes ei kuitenkaan muuta ohjeistusta, mikä on Technopolikselle ”lisää”.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös