Talouden trendit

Konkurssit vievät työt yhä useammalta

konkurssi työttömyysTilastokeskuksen tuoreet tilastot vireille laitetuista konkursseista on karua luettavaa. Vireille pantujen konkurssien määrä on kasvussa, mutta vielä rajummin nousee konkursseissa työttömiksi jäävien työntekijöiden määrä.

Kuluvan vuoden tammi–elokuussa pantiin vireille 2 143 konkurssia, mikä on 4,1 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Konkursseissa työnsä menettäneiden määrä kasvaa tätäkin rajummin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 10 593, mikä on puolestaan peräti 12,4 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi–elokuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät muiden palveluiden päätoimialalla, joka sisältää mm. mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja kiinteistöalan toiminnan.

Konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan sekä ehkä hieman yllättäen rakentamisen päätoimialoilla.

Konkurssin paneminen vireille ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita yrityksen tai ammatinharjoittajan toiminnan lopettamista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös