Osakeanalyysit

Stockmann kärsii taantumasta ja vahvasta eurosta

Lähde: Stockmann.

Lähde: Stockmann.

Stockmannin ongelmat vaisuilla kotimaan kuluttajamarkkinoilla jatkuvat. Myös Venäjän ruplan arvon heikentyminen suhteessa euroon rasittaa yhtiön myyntiä. Sijoituspalvelutalo FIM ei näe Stockmannin tilanteessa helpotusta lähitulevaisuudessa.

Stockmann ilmoitti pörssitiedotteessaan liikevaihdon jäävän 152 miljoonaan euroon elokuussa 2013, mikä tarkoittaa peräti 5,2 prosentin laskua edellisvuodesta, kun mukaan ei lasketa Venäjällä ja Suomessa lopetettuja franchising-toimintoja.

Tavarataloryhmän liikevaihto lasku oli vieläkin rajumpaa, eli 8,4 prosenttia, kun mukaan ei lasketa lopetettuja franchising-toimintoja. Suomessa Liikevaihto laski 6,7 prosenttia, ja euromääräinen liikevaihto ulkomailla laski 12,4 prosenttia. Venäjän tavaratalojen liikevaihto ruplina laski jonkin verran.

Muotiketjujen liikevaihto laski 1,1 prosenttia. Suomessa liikevaihto laski 10,2 prosenttia ja ulkomailla se kasvoi 1,3 prosenttia. Lindexin euromääräinen liikevaihto kasvoi 2,6 prosenttia.

Seppälän tilanne on edelleen tukalin, sillä sen liikevaihto laski lähes 18 prosenttia. Syynä oli osin useiden myymälöiden sulkeminen viimeisen vuoden aikana.

Sijoituspalvelutalo FIM:in mukaan Stockmannin riesana on Venäjän ruplan voimakas heikentyminen.

FIM ei näe Stockmannin tilanteeseen helpotusta lähitulevaisuudessa. “Pidämme Stockmannin tilannetta erittäin haasteellisena emmekä odota käännettä kuluttajakäyttäytymisessä loppuvuoden aikana”, FIM kirjoittaa aamukatsauksessaan.

Lisäksi käynnissä olevat säästötoimet ovat FIM:n mukaan riittämättömiä vastaamaan jatkuvasti heikentyvään myyntiin.

Vaikeuksista huolimatta Stockmannin osakekurssi on ollut hienoisessa nosteessa. Yhtiön kurssi nousi hieman yli 11 euron tasosta 13 euroon sen jälkeen kun yhtiö ilmoitti saavansa verohyvityksen liittyen Lindexin Saksan toimintojen myyntiin vuonna 2008.

Stockmannin arvostustaso on kuitenkin noussut näkymiin nähden korkealle. Toteutuneella tuloksella laskettu P/E-kerroin on jo lähes 25. Arvostustaso näyttää korkealta myös sitä taustaa vasten, että yhtiön toteutunut oman pääoman tuotto on ollut alle 5 prosenttia.

FIM:n suositus Stockmannin osakkeelle on “vähennä”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös