Indikaattorit

Teollisuuden liikevaihto laskee lähes kaikilla toimialoilla

päästökauppa, päästöoikeudetTilastokeskuksen mukaan teollisuuden liikevaihto supistui lähes kaikilla teollisuuden alatoimialoilla vuoden toisella neljänneksellä edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Tilastokeskuksen mukaan nopeinta pudotus oli sähkö– ja elektroniikkateollisuudessa (–15,8 %), metalliteollisuudessa (–8,8 %) sekä tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa (–4,9 %). Liikevaihto kasvoi elintarviketeollisuudessa (1,4 %) ja metsäteollisuudessa (1,1 %).

Muiden teollisten toimialojen pääluokista kaivostoiminta ja louhinta supistui vuoden toisella neljänneksellä 19,9 prosenttia vuodentakaisesta. Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto toimialan liikevaihto puolestaan kasvoi 4,0 prosenttia ja vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito 0,2 prosenttia vuotta aiemmasta.

Koko teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden toisella neljänneksellä 4,8 prosenttia pienempi kuin vastaavalla neljänneksellä vuotta aiemmin. Ehkä hieman yllättäen kotimarkkinoilla tilanne on pahentunut nyt nopeammin kuin vientisektorilla. Kotimaan myynti nimittäin supistui 8,0 prosenttia ja vientiliikevaihto 1,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Kotimarkkinoiden ahdinko heijastuu pörssiyhtiöistä esimerkiksi Stockmannin ja Keskon liiketoimintaan. Keskon myynti ilman arvonlisäveroa putosi elokuussa 6,5 prosenttia 825 miljoonaan euroon. Suurimman romahduksen koki käyttötavarakauppa, jota rasittivat muun muassa Mustan Pörssin verkostomuutokset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös