Yritysuutiset

Fortumin tulos jäi reippaasti odotuksista

sijoittajan tappioFortumin julkaisema tammi-syyskuun osavuosikatsaus oli kylmä suihku niin sijoittajille kuin analyytikoillekin. Kolmannen kvartaalin osakekohtainen tulos jäi peräti 75 prosenttia konsensusennusteita alhaisemmaksi.

Fortumin heinä-syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto jäi 166 miljoonaan euroon. Laskua viime vuoden kolmanteen kvartaaliin verrattuna tuli peräti 26 prosenttia.

Osakekohtainen tulos jäi 0,04 euroon osakkeelta. Toteuma oli täysin analyytikoiden odotusten vastainen. Analyytikoiden konsensusennuste kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta oli keskimäärin 0,16 euroa osakkeelta.

Tuloksen romahdukselle löytyy useita syitä.

”Teollisuudenalallemme tunnusomainen kausivaihtelu näkyi kolmannen neljänneksen tuloksessamme. Tulosta rasittivat lisäksi erittäin pienet vesivoiman tuotantovolyymit, Inkoon hiilivoimalaitokseen liittyvä arvonalentumistappio sekä suunnittelemattomat huoltoseisokit Venäjällä.”, toimitusjohtaja Markus Raunamo kiteyttää.

Fortum kertoo pörssitiedotteessaan, että pohjoismaiden vesivarastot olivat neljänneksen lopulla alle pitkän aikavälin keskiarvon ja selvästi alle edellisvuoden ennätyskorkean tason. Sademäärät ovat olleet heikot, mikä on painanut vesivoimatuotantoa poikkeuksellisen alas.

Lisäksi koko talouden liiketoimintaympäristö on Fortumin mukaan haastava.

”Yleinen talouden epävarmuus vaikuttaa raaka-aineiden ja CO2-päästöoikeuksien hintoihin, ja tämä saattaa ylläpitää sähkön tukkuhinnan laskupainetta Pohjoismaissa lyhyellä aikavälillä”, yhtiö kuvailee näkymiään.

Fortumin osakekurssi lähti pörssitiedotteesta rajuun lähes 5 prosentin laskuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös