Osakeanalyysit

Inderes nostaa Aspon suositusta ja tavoitehintaa

osakkeen ostosuositusMonialayhtiö Aspo raportoi kolmannella kvartaalilla odotettua vahvemmasta tuloskehityksestä. Analyysitalo Inderes nostaa yhtiön suosituksen tasolle ”lisää” ja tavoitehinnan 6 euroon.

Aspo säilytti liikevaihdon kolmannella kvartaalilla viime vuoden vastaavan ajankohdan tasolla.

Kannattavuus kuitenkin kohentui. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 7 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 4,6 miljoonaa euroa ilman Hesperian myyntivoittoa.

Osakekohtainen tuloskasvu ylitti analyytikoiden odotukset. Analyytikoiden konsensusennusteiden mukainen odotus osakekohtaisesta tuloksesta oli 0,06 euroa osakkeelta. Aspo pinnisti kuitenkin peräti 0,11 euron osakekohtaiseen tulokseen.

Varustamoliiketoiminnassa vahva tuloskunto

Aspon liiketoiminnoista varustamo ESL Shipping paransi liikevoittoaan merkittävästi vaikka kansainvälinen rahtihintataso oli edelleen heikko ja markkina on parantunut vain hieman. Tulosparannuksen taustalla ovat tehostamistoimet.  ”Kannattavuutta on parannettu keskittymällä polttoainekulutuksen vähentämiseen, operoinnin tehokkuuteen sekä uusiin asiakkuuksiin”, yhtiön toimitusjohtaja Aku Ojanen kertoo.

Yhtiön divisioonista Kaukomarkkinat oli selkeä pettymys, sillä se teki edelleen 0,5 miljoonan euron tappiot. Kaukomarkkinat kuitenkin pienensi tappiotaan edellisestä vuosineljänneksestä. Lisäksi on huomioitava, että kaukomarkkinoiden osuus Aspon liikevaihdosta on vain noin 5 prosenttia.

Aspon toimitusjohtaja Aki Ojanen perustelee tuloskehitystä seuraavasti:

”Aspo on parantanut vertailukelpoista liikevoittoaan vertailukauteen nähden kolmen peräkkäisen vuosineljänneksen ajan. Kolmas neljännes oli toistaiseksi vuoden paras. Kannattavuuden paraneminen on seurausta ensisijassa Aspon omista päätöksistä ja toimenpiteistä tehokkuuden parantamiseksi lännessä sekä kannattavan volyymikasvun jatkumisesta Venäjällä ja muissa IVY- maissa. Markkinatilanne oli lännessä edelleen heikko.”

Aspo ei tehnyt muutoksia tulevaisuuden näkymien ohjeistukseensa. Yhtiö tavoittelee edelleen liikevoiton kasvua ja edellisvuoden liikevaihtotasoa.

Inderes nostaa tavoitehintaa

Analyysitalo Inderes näkee osavuosikatsauksessa aihetta sekä nostaa yhtiön suositusta että tavoitehintaa. Inderes nostaa tavoitehinnan aiemmasta 5,4 eurosta 6,0 euroon. Suositus nousee tasolta ”vähennä” tasolle ”lisää”.

”Yhtiön Q3 tulos oli kokonaisuutena hyvä ja tukee näkemystämme siitä, että yhtiö on ensi vuonna palaamassa takaisin normaalille kannattavuustasolleen”, Inderes perustelee Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin mukaan Aspon kolmannen neljänneksen vahva tulos osoittaa, että yhtiöllä ei ole vaikeuksia saavuttaa ohjeistuksen mukaista liikevoittotasoa. Inderes odottaa Aspolta 15 prosentin liikevoiton kasvua.

Lisäksi yhtiön arvostustaso on kasvunäkymiin nähden houkuttelevasti hinnoitellulta.

”FY’14 P/E kerroin on noin 11x ja vastaava osinkotuotto noin 8 %. Johtuen Aspon vahvasta rahavirrasta ja tulevasta hybridilainasta uskomme yhtiön pitävän osinkonsa ennallaan 0,42 eurossa tänä ja ensi vuonna”, Inderes kertoo.

Nykyisellä kurssitasolla (5,35 euro) Aspo tarjoaa lähes 8 prosentin osinkotuoton, mikäli Inderesin ennuste tulevasta 0,42 euron osingosta pitää paikkansa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös