Yritysuutiset

Tablettimarkkinoille lisää kierroksia

Microsoft SurfaceNopeasti kasvavat tablettimarkkinat saavat lisää tuulta purjeisiin kun Microsoft, Nokia ja Apple julkaisevat samanaikaisesti tiistaina uudet tablettimallinsa.

New York Times kertoo, että Applen odotetaan julkaisevan merkittävästi parannellun päivityksen iPad ja iPad Mini laitteisiinsa. Microsoft julkistaa uuden version Surface-tabletistaan. Nokian odotetaan julkistavan oman tablettinsa Abu Dhabissa.

Uudet mallit tulevat kilpailemaan muiden vastikään tablettinsa julkistaneiden yhtiöiden kanssa. Amazon, Google ja Samsung ovat julkistaneet vastikään omat tablettinsa.

Panokset ovat kovat, New York Times hehkuttaa. Tablettimarkkinat ovat kovassa kasvussa. Vuonna 2012 myytiin 120 miljoonaa tablettilaitetta, mikä on melkein seitsemän kertaa enemmän kuin vuonna 2010. Aluksi Apple hallitsi tablettimarkkinoita suvereenisti.

Mutta kilpailijat ovat kuromassa Applen etumatkaa kiinni.

IDC-tutkimuslaitoksen mukaan iPadin markkinaosuus kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä  oli enää 32 prosenttia maailman tablettimarkkinoista. Samsungin markkinaosuus oli 18 prosenttia, mikä on 7,7 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten.

Kommentoi
Ylös
>