luokittelematon

Tuloskaudella poikkeuksellisen paljon tulosvaroituksia

tietokoneKotimaisten pörssiyhtiöiden kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi on vasta pääsemässä vauhtiin. Kuitenkin jo nyt tulosvaroituksia on ollut poikkeuksellisen paljon, kertoo Nordea markkinakommenteissaan.

”Tuloskauden yleissävy on kuitenkin jo tiedossa, sillä Helsingin pörssissä on nähty tuloskauden alla viime vuosien mittakaavassa poikkeuksellinen tulosvaroitussuma”, Nordea toteaa.

Tulosennakkotietoja on tullut tähän mennessä peräti kahdeltakymmeneltä listayhtiöltä, joista kolme neljäsosaa on ollut negatiivisia tulosvaroituksia.

Erityisen silmiinpistävää on syklisten ja vientivetoisten kotimaisten konepajojen tulosvaroitukset. Suuret kotimaiset konepajat Cargotec, Konecranes, Metso ja Outotec ovat kaikki antaneet tulosvaroituksen.

Tulosvaroitusten määrä on Nordealle jonkinmoinen yllätys.

”Määrää voi pitää yllättävänkin suurena, vaikka monen yhtiön kohdalla ohjeistuksen alentamispaineita oli ennakoitu olevan vaisusti sujuneen alkuvuoden jälkeen. Useat eteenpäin katsovat talousindikaattorit viittaavat synkimmän suhdannevaiheen hellittävän, mikä ei kuitenkaan vielä ole näkynyt suomalaisyhtiöiden kommenteissa — pikemminkin päinvastoin”, Nordea toteaa.

Jotain myönteistäkin tuloskaudesta löytyy. Tietoliikennesektorilla sekä TeliaSonera että Elisa ylsivät markkinoiden tulosennusteisiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös