Indikaattorit

Teollisuuden uudet tilaukset lähes 10% laskussa

sijoittajan tappioTeollisuuden tulevaa liikevaihtoa ennakoiva uusien tilausten muutos on jälleen karua kertomaa Suomen suhdannekuvasta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 elokuussa peräti 9,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-elokuussa tilaukset vähenivät 6,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Uudet tilaukset vähenivät kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla.

Tilastokeskuksen mukaan eniten ne vähenivät tekstiiliteollisuuden toimialalla, jolla uusia tilauksia oli elokuussa 17,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uudet tilaukset vähenivät rajusti myös paperin, paperi- ja kartonkituotteiden toimialalla 9,6 prosenttia, metalliteollisuuden toimialalla 9,8 prosenttia ja kemianteollisuuden toimialalla 10,1 prosenttia.

Viimeisten 12 kuukauden aikana tilaukset ovat olleet laskussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen lähes koko ajan. Vain viime vuoden lokakuussa ja kuluvan vuoden kesäkuussa tilaukset kasvoivat. Kuukausikohtaiset rajutkin vaihtelut ovat tilaustilastoille tyypillisiä.

Kommentoi
Ylös
>