startup suosioharha
Indikaattorit

Teollisuuden uudet tilaukset lähes 10% laskussa

sijoittajan tappioTeollisuuden tulevaa liikevaihtoa ennakoiva uusien tilausten muutos on jälleen karua kertomaa Suomen suhdannekuvasta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 elokuussa peräti 9,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-elokuussa tilaukset vähenivät 6,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Uudet tilaukset vähenivät kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla.

Tilastokeskuksen mukaan eniten ne vähenivät tekstiiliteollisuuden toimialalla, jolla uusia tilauksia oli elokuussa 17,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uudet tilaukset vähenivät rajusti myös paperin, paperi- ja kartonkituotteiden toimialalla 9,6 prosenttia, metalliteollisuuden toimialalla 9,8 prosenttia ja kemianteollisuuden toimialalla 10,1 prosenttia.

Viimeisten 12 kuukauden aikana tilaukset ovat olleet laskussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen lähes koko ajan. Vain viime vuoden lokakuussa ja kuluvan vuoden kesäkuussa tilaukset kasvoivat. Kuukausikohtaiset rajutkin vaihtelut ovat tilaustilastoille tyypillisiä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös