Markkinakommentit

Mandatum Life: Suomen osakemarkkinat alipainoon

Finanssiyhtiö Mandatum Life ei näe kotimaan osakemarkkinoilla enää nousuvaraa. Tuottomahdollisuudet ovat nyt kauempana.

Mandatum Life asettaa uusimmassa markkinakatsauksessaan kotimaan osakemarkkinat “puhtaaseen alipainoon”. OMX-Helsingin keskimääräinen osakkeiden syyskuun tuottotaso on Nokian ja muiden suurimpien yhtiöiden vetämänä ylittänyt eurooppalaisten verrokkien tuotot selvästi, finanssiyhtiö toteaa.

“Nyt on mielestämme syytä painottaa muita osakemarkkinoita”, toteaa Mandatum life.

Minne markkinoille sijoittajan siis kannattaa nyt suunnata katseensa?

Yksi vaihtoehto Mandatum Lifen mielestä on Norja. Norjan osakemarkkinat ovat vahvasti painottuneet raaka-ainesektorilla toimiviin yrityksiin. Mandatum Lifen mukaan toimialasektorin sisältä löytyy mielenkiintoinen alasegmentti; öljynetsintään liittyvät palvelut, eli ns. seisminen markkina. Tämän toimialan norjalaisyhtiöiden osakkeet ovat tällä hetkellä hinnoiteltu houkuttelevasti, Mandatum Life toteaa.

Lisäksi kehittyvien markkinoiden kovat myyntipaineet ovat laskeneet arvostustasot näillä markkinoilla houkutteleviksi. Mandatum Lifen mukaan vuoden 2014 tulosennusteilla laskettu keskimääräinen P/E-kerroin kehittyvillä markkinoilla on nyt 10,3.

Kehittyvien markkinoiden lisäksi Mandatum Life ylipainottaa nyt Eurooppaa kokonaisuutena.

Tulosmomentti on positiivinen ja näköpiirissä on tulosennusteiden mahdollinen nousu. Tulosennusteiden nousua eurooppalaisosakkeilla puoltaa erityisesti ennakoivien suhdanneindeksien kohentuminen Euroopassa.

Negatiivisten tulosvaroitusten kasvun takia Mandatum Life pitää USA:n osakemarkkinat neutraalissa painossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös