Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Luottavaisuus kasvaa uuden vuoden lähestyessä

alkoholismi-lääkeGlobaali varainhoitoyhtiö Standard Life Investments suhtautuu aiempaa luottavaisemmin talouden tilanteeseen vuotta 2014 lähestyttäessä. Yhtiö suosittelee tuloskasvun painottamista sijoituksissa.

Uusimmassa Global Outlook -katsauksessa varainhoitoyhtiö kertoo neljästä tekijästä, jotka ovat vaikuttaneet finanssimarkkinoihin viimeisen neljänneksen aikana: kehittyneiden markkinoiden tulevaisuutta ennustavien suhdannekierron indikaattoreiden paraneminen, Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisen setelirahoitusohjelman lakkauttamisen huomioonottaminen hinnoissa, Kiinan viranomaisten ponnistelut talouden vakauttamiseksi sekä poliittisten ja geopoliittisten riskien uusi tuleminen.

Näiden seurauksena painopiste on siirtynyt selvästi kohti kehittyneiden markkinoiden omaisuuslajeja.

“Sijoitussalkkumme muuttuvat hitaasti aiempaa syklisemmiksi. Matalien korkojen maailmassa on vielä tuottomahdollisuuksia hyödynnettäväksi. Ovathan sekä Euroopan keskuspankin ja Ison-Britannian Monetary Policy Committee ilmoittaneet pitävänsä korot alhaisina. Taloussuhdanteen odotetaan muuttuvan nykyistä positiivisemmaksi vuoteen 2014 päästäessä. Avainasemassa on yritysten kyky kasvattaa voittojaan”, sanoo Standard Life Investmentsin päästrategi Andrew Milligan.

“Yleisesti painotamme osakkeita ja kiinteistöjä, olemme neutraaleja luotoissa ja käteisessä ja alipainossa valtioiden joukkolainoissa. Korkosijoituksissa näkemyksemme mukaan suosimme korkean tuoton luottoja investointiluokan tai valtioiden joukkolainojen sijaan. Osakemarkkinoilla Yhdysvallat on suosikki ja jossain määrin myös Japani ja Iso-Britannia verrattuna Eurooppaan ja kehittyviin markkinoihin.”

Standard Life Investment jatkaa Japanin seuraamista tarkkaan, sillä maalla voi olla suuri vaikutus sijoitussalkkuihin. Markkinat ovat jo ottaneet hinnoissa huomioon Aben hallituksen uuden raha- ja finanssipolitiikan. Nyt rakenteellisista muutoksista ja hallituksen harkitsemista verotusmuutoksista odotetaan innokkaasti hyviä tai huonoja uutisia.

Katso koko katsaus tästä:  http://pdf.standardlifeinvestments.com/GS_Outlook/getLatest.pdf

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi
Ylös
>