Yritysuutiset

Orava kiinteistörahaston osakeanti ylimerkittiin

Indeksiosuusrahastot, ETFSuomen pörssin ensimmäisen REIT-muotoisen kiinteistörahaston listautuminen pörssiin oli menestys.

Sijoittajat antoivat merkintäaikana merkintäsitoumuksia lähes 3,2 miljoonasta osakkeesta, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan. Orava tarjosi enintään 2,0 miljoonaa uutta osaketta yksityishenkilöiden ja yhteisöjen merkittäväksi.

Listautumisen osakeanti siis ylimerkittiin selvästi. Oravan listautuminen on konkreettinen osoitus siitä, että sijoittajat hakevat nyt vaihtoehtoja perinteisten sijoitusmuotojen rinnalle.

Oravan hallitus päätti selvästä ylimerkinnästä johtuen lisäannista. Yhtiö lisää tarjottavien antiosakkeiden määrää enimmäismäärällä 1.000.000 osakkeella osakeannin ehtojen mukaisesti. Lisäksi hallitus leikkasi ylimerkinnän johdosta suurimpien merkitsijöiden merkintöjä.

Orava kerää osakeannilla ja siihen liittyvällä lisäannilla yhteensä lähes 31 miljoonaa euroa ennen osakeannista johtuvien kulujen ja palkkioiden vähentämistä.

Osakeannin seurauksena Yhtiö saa yli 1.500 uutta osakkeenomistajaa.

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj on pääasiassa vuokra-asuntoihin sijoittava ensimmäinen REIT-muotoinen kiinteistörahasto.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Näätä

    9.10.2013 at 18:48

    On kovin kummallista että orava onnistuu tekemään voittoa, vaikka monissa kohteissa isot KALLIIT remontit lähestyvät. Ei kovin paljoa myöskään houkuta lähivuosien yksittäisten huoneistojen ostajia kun on yleisesti tiedossa että isoja remppoja tulossa. Väitän että tuulipuvut häviävät ainakin osittain rahansa elleivät nyt myy viimeistään 2v päästä sijoitustaan pois. Ostaisitko itse markkinahintaan putkiremonttikohteen vai tinkisitkö reilusti tai etsisit asunnon suosiolla muualta? Oravan näkemyksen mukaan putkiremppakohteet menevät voitolla kaupaksi.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös