Sijoitusstrategiat

Warren Buffett: Markkinaliikkeiden arvailu ei kannata

Omahan oraakkeli Warren Buffet varoittaa yleisestä amatöörisijoittajien sudenkuopasta: osakemarkkinoiden lyhyen aikavälin liikkeiden ennustaminen ei kannata.

Warren Buffettia pidetään yleisesti maailman menestyneimpänä sijoittajana. Hänet tunnetaan myös vankkumattomana arvosijoittamisen kannattajana.

Arvosijoittaminen tarkoittaa sijoitusstrategiaa, jossa ostetaan osakkeita alennuksella verrattuna niiden todelliseen arvoon (engl. intrinsic value). Todellinen arvo on osakkeen tulevaisuuden vapaa kassavirta diskontattuna nykyarvoon.

Warren Buffett todella uskoo osakkeisiin. “Osakesijoittamisen hyvä puoli on siinä, että pitkällä tähtäimellä ne tuottavat hyvin”, Buffett kertoo Usa Today –lehden haastattelussa. Tuoton ja varallisuuden hankkiminen osakkeilla edellyttää Buffetin mukaan kuitenkin tiettyjen tyypillisten virheiden välttämistä.

Yksi iso virhe on markkina-ajoittaminen, eli yritys ajoittaa sijoitukset olettujen osakkeiden lyhyen ajan markkinaliikkeiden mukaan.

“Ihmiset tekevät suuren virheen, jos he kuvittelevat voivansa ennustaa osakemarkkinoiden lyhyen aikavälin liikkeitä – tai jos he kuuntelevat markkina-ajoituksesta puhuvia ihmisiä”, Buffett painottaa.

Sijoittajien tulisi Buffetin mukaan myös välttää nopeaa treidausta. Sen sijaan osta ja pidä –sijoitusstrategia toimii paremmin. Kannattavaan liiketoimintaan kannattaa sijoittaa pitkäjännitteisesti.

Buffett varoittaa sijoittajia myös korkeista kustannuksista. Ei ole mitään syytä maksaa suuria sijoitusrahastojen hallinnointipalkkioita, kun markkinoilta löytyy super-alhaisin kustannuksin toimivia indeksirahastoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös