Yritysuutiset

Keskon myynti laski joulukuussa 3%

Lähde: Kesko Oyj.

Lähde: Kesko Oyj.

Keskon liiketoiminnan murheenkryyni on edelleenkin käyttötavarakauppa.

Kauppaketjun myynti ilman arvonlisäveroa oli joulukuussa 2013 yhteensä hieman yli 813 miljoonaa euroa ja se laski 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Eri liiketoimintojen väliset erot olivat kuitenkin suuria. Yhtiön ruokakaupan myynti oli joulukuussa 407,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 4,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, Kesko kertoo tiedotteessaan. Tosin joulukuussa oli yksi toimituspäivä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Käyttötavarakaupan myynti puolestaan laski peräti 10,2 prosenttia ja oli joulukuussa hieman yli 192 miljoonaa euroa.

Käyttötavarakaupan myynnin kehitykseen vaikuttivat tavaratalokaupan myynnin lasku sekä Mustan Pörssin ja Venäjän Intersportin verkostomuutokset. Verkkokaupan myynti kasvoi edellisestä vuodesta.

Rautakaupan myynti oli joulukuussa 165,0 miljoonaa euroa ja sekin laski 9,5 prosenttia. Myynnin lasku selittyy kuitenkin valuuttakurssimuutoksilla, sillä myynninkasvu paikallisissa valuutoissa ilman Norjan kauppiasmuutosten vaikutusta oli0,2 prosenttia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös