Sijoitusideat

Nokia nousee Inderesin TOP3-ostolistalle

Analyysipalveluja tarjoava Inderes nostaa omalle kotimaisten pörssiyhtiöiden TOP3-ostolistalleen Nokian.

Nokia korvaa Indersin listalla heikon Q4-raportin julkaisseen TeliaSoneran.

Nokian osakkeen hintataso on painunut heikon Q4-raportin pettymysten vuoksi jo houkuttelevalle tasolle, Inderes perustelee päätöstään. Kun uuden Nokian strategia kirkastuu ja matkapuhelinliiketoiminta saadaan päätökseen, saa osake todennäköisesti uutta tuulta purjeisiin.

”Matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokia tulee olemaan terve ja vahva yhtiö”, Inderes toteaa.

Verkkoliiketoiminta on uuden Nokian terveellä pohjalla olevaa perusliiketoimintaa. ”Vaikka NSN:n edellytykset kasvuun ovat rajalliset, uskomme Nokian muiden osien mahdollistavan tuloskasvun lähivuosina. NSN:llä on selviä haasteita liikevaihdon suhteen, mutta näemme verkkolaitemarkkinalla varovaisen positiivisia merkkejä piristymisestä Kiinan massiivisten verkkoinvestointien sekä Euroopan investointiaktiviteetin elpymisen ansiosta.”

Uuden Nokian muut liiketoiminnat tarjoavat kasvupotentiaalia. ”HEREn skaalautuva liiketoiminta tarjoaa lähivuosille merkittävää potentiaalia autoteollisuuden myynnin vahvan kasvun jatkuessa. Patenttisalkku on uuden Nokian lypsylehmä, jossa näemme myös edellytyksiä kasvavaan tulovirtaan matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen.”

Inderes suosittaa sijoittajia hyödyntämään Nokian osakkeessa olevan epävarmuudesta johtuvan alennuksen. Inderesin tavoitehinta Nokian osakkeelle on 6.0 euroa ja suositus ”Osta”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös