Markkinakommentit

Menestynyt rahastoyhtiö: Sijoita kehittyville markkinoille

Kehittyvät markkinatHurjia vuosituottoja tahkonutta Kon-Tiki -rahastoa hallinnoiva norjalaisyhtiö Skagen kehoittaa sijoittajia suuntaamaan katseensa nyt kehittyville markkinoille. Erityisen mielenkiintoinen sektori on kehittyvien maiden autoteollisuus.

Skagenin perustaja Kristoffer Stensrud hoitaa kehittyville markkinoille sijoittavaa Kon-Tiki A -sijoitusrahastoa, jolla on pääomia 50 miljardin kruunun edestä.

Stensrudin sanoilla on painoarvoa, sillä uutistoimisto Bloombergin mukaan Kon-Tiki A on tuottanut keskimäärin hämmästyttävän 15 prosentin vuosituotot viimeisten 10 vuoden aikana. Rahasto on Bloombergin seuraamista yli 1000 rahastosta viidenneksi tuottavin.

Stensrudin mukaan useat kehittyneiden markkinoiden vaalit Lähi-Idässä, Aasiassa ja Afrikassa saattavat kiihdyttää markkinoiden nousua, koska lainsäätäjien politiikka pyrkii lisäämään alueiden vakautta.

Erityisen mielenkiintoinen markkina on Etelä-Afrikka, joka pyrkii useiden levottomien vuosien jälkeen sitoutumaan pakollisiin uudistuksiin, Stensrud perustelee Bloombergille.

Skagen on näkemyksissään selkeästi eri linjoilla kuin Wall Streetin suurimmat pankit.

Esimerkiksi Goldman suositti vastikään sijoittajia laskemaan sijoitustensa kehittyvien maiden allokaatiota, koska se ennustaa osakkeiden, velkakirjojen ja valuuttojen tuottojen jäävän huomattavan alhaisiksi seuraavien 10 vuoden aikana.

Stensrud luottaa kehittyvissä markkinoissa kuitenkin ennen kaikkea kuluttajiin, jotka panostavat yhä enemmän parempaan elintasoon. Tämä tulee näkymään kehittyvien markkinoiden yritysten tuloskehityksessä myönteisesti.

Erityisen mielenkiintoinen sektori on autoteollisuus, koska autojen omistajien määrä on edelleen alhainen kehittyvissä talouksissa ja kysyntä on erittäin voimakasta. Autojen kysyntä tulee nousemaan edelleen merkittävästi, Stensrud ennustaa.

Autojen kysynnän kova kasvu tuo Stensrudin mielestä kehittyvien maiden autoteollisuudelle ”fantastisia” mahdollisuuksia.

Kon-Tikin sijoitussalkussa yksistään kehittyvien maiden autoteollisuuteen on panostettu peräti 17,4 prosentin osuudella, kertoo Bloomberg. Autoteollisuuden sijoituksia ovat esimerkiksi kiinalainen autonvalmistaja Great Wall Motor co. Ja intialainen Mahindra & Mhindra ltd.

Tunnetuista suurista autonvalmistajista Stensrud ylistää Hyundaita ”uutena Toyotana”, joka on asettanut tavoitteensa erittäin korkealle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös